Kauneus

Talvi koettelee normaaliakin ihoa - 5 vinkkiä ihon hoitoon

Allergia- ja astmaliitto kehottaa nyt siirtymään paksumpien ihovoiteiden käyttöön. Varsinkin atooppiselle iholle tehokas suojaus on tärkeää, jotta iho ei pääse tulehtumaan. Lue lisää.

22.11.2016 Terve.fi

Allergia- ja astmaliitto kehottaa nyt siirtymään paksumpien ihovoiteiden käyttöön. Varsinkin atooppiselle iholle tehokas suojaus on tärkeää, jotta iho ei pääse tulehtumaan.

Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, että sisäilma on kuivaa lämmityksen myötä ja ulkona ihoa rasittavat vaihtelevat sääolosuhteet paukkupakkasesta räntäsateeseen. Keskirasvainen tai rasvainen voide suojaa ihoa nyt parhaiten.

- Markkinoilla on yli 50 perusvoidetta. Tarjolla on kostuttavia ja hoitavia voiteita sekä erikoisperusvoiteita, jotka sisältävät voiteen tehoa vahvistavia keramideja ja karpamidia. Jokaisen iho on yksilöllinen, joten sopivin tuote löytyy vain kokeilemalla, ohjeistaa allergia- ja astmaneuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta.

- Kuiville ihoalueille voi käyttää tarvittaessa myös kevyttä kortisonivoidetta, jota saa apteekista ilman reseptiä. Kortisonivoidetta voi käyttää huoletta lyhyitä jaksoja. Ihon pysyvä ohenemien edellyttää kuukausien yhtäjaksoista käyttöä, Anne Vuorenmaa toteaa.

Allergia- ja astmaliitto kehottaa kääntymään lääkärin puoleen, jos ihon rasvaus kahdesti päivässä ei riitä. Lääkärin puoleen kannattaa kääntyä myös silloin, jos kuiva iho kutisee tai hilseilee rasvauksesta huolimatta, jos iho on tulehtunut raapimisen seurauksesta.

Viisi vinkkiä kuivan talvi-ihon hoitoon

  1. Levitä perusvoide hieman kostealle iholle heti suihkun jälkeen. Näin voide sitoo kosteuden iholle.
  2. Rasvaa iho pari tuntia ennen ulkoilua, jotta voide ehtii imeytyä kunnolla. Jos voide levitetään juuri ennen pakkaseen lähtöä, see kylmettyy iholle.
  3. Jos rasvaaminen kirvelee, voide on liian ohutta.
  4. Hyödynnä kesältä jääneet kevyet voiteet kylvyssä ja käsien pesussa saippuan sijaan. Apteekista on saatavilla myös erillisiä voidepesuaineita.
  5. Jos käytät saippuaa, valitse nestemäinen vaihtoehto, joka pH on lähellä ihon omaa pH:ta, siis noin 5,5.

Lähde: Allergia- ja astmaliiton tiedote 22.11.2016

Lue lisää:

Talvella iho kohtaa erilaisia haasteita

Kärsitkö kuivasta ihosta? Näin hoidat talven aiheuttamat iho-ongelmat helposti

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi