Kauneus & Terveys

Syyskauden takkimuoti näyttää tältä! Katso 27 edullista takkilöytöä ja poimi oma suosikkisi!

Syyskauden takkimuoti näyttää tältä! Katso 27 edullista takkilöytöä ja poimi oma suosikkisi!

Unohda välikausitakki ja panosta suoraan lämpimään päällyskerrokseen. Tänä syksynä ilotellaan väreillä ja pukeudutaan käytännöllisiin suojavaatteisiin.
Teksti Satu Adam
Kuvat Leena Aro
Mainos

Punahilkka

Punainen on syyskauden pääväri, ja sitä näkyy nyt vaatteissa ja asusteissa – kaikkialla! Päällystakissa väri toimii klassisessa, muotoonommellussa villakangastakissa, jossa ei ole turhia yksityiskohtia. Pue asusteiksi mustaa, valkoista, beigeä tai punaisen lähisävyjä. Varma katseen kääntäjä!

Näytöskuva Emporio Armani A/W 2017, Leena Aro. Villasekoitetakki (ylhäällä) 140 e, Mango. Viininpunainen villasekoitetakki 49,95 e, JDY, Zalando. Villakangastakki, jossa kaksirivinapitus 99,95 e, ellos.

Suojatakki

Perinteinen parkatakki saa uuden ilmeen karvareunaisella hupulla tai pörröisellä asusteella. Tarkista, että suojatakissa on veden- ja tuulenpitävä pinnoite. Luota suosikkiväreihin, kuten sammaleenvihreään ja petrolinsiniseen.

Näytöskuva Ermanno Scervino A/W 2017, Leena Aro. Vihreä parkatakki 79,95 e, Cubus. Anorakki 245 e, H&M Studios. Takissa on tuplakiinnitys 190 e, Cos.

Tekoturkikset

Huippumuodin kärkeä edustavat nyt karvatakit, joita nähtiin näytöslavoilla sekä mattaisen ruskeana että kirkkaissa karamelliväreissä. Valitse maanläheisen sävy, jos et halua erottua katukuvasta. Kokeile rohkeasti, sillä Suomen talvisäälle lämmin tekoturkis ei ole yhtään hullumpi hankinta. Usko pois!

Näytöskuva Chloe A/W 2017, Leena Aro. Tekoturkis, jossa pinkkiä hihansuissa 80 e, Mango. Tekoturkis (vasemmalla) 195 e, Other Stories. Toffeenruskea karvatakki 130 e, Topshop.

Kun kaipaat vielä näyttävämpää, valitse tekoturkis tai karvatakki rohkean värikkäänä. Näin tuplaefekti eli näyttävyys ja värikkyys on takuulla taattu.

Näytöskuva Topshop Unique A/W 2017, Leena Aro. Vaaleanvihreä karvatakki 60 e, H&M. Limenkeltainen tekoturkis 80 e, Mango. Viininpunainen tekoturkis 90 e, Vero Moda.

Nostalginen ruutu

Ruututakki on se helpoin valinta päällystakiksi, kun haluat takin olevan näyttävä, mutta et jaksa panostaa asusteisiin. Valitse kuviollisen takin kanssa päähine ja huivi samasta väripaletista. Näin kokonaisuudesta ei tule liian kirjava.

Näytöskuva A/W 2017 Chloe, Leena Aro. Villakangastakissa on kätevä vyö, jolla saa kurottua vyötärön kapeaksi. 89,95 e, Only, Zalando.fi. Viininpunainen alpakkasekoitetakki 195 e, Other Stories. Harmaa ruututaki 99 4, H&M.

Beigemania

Beige villakangastakki on elegantti valinta arkeen. Takkiostoksilla kiinnitä huomiota takin istuvuuteen, kauluksen muotoon ja muihin yksityiskohtiin. Päällystakissa vyö helpottaa nopeaa pukeutumista. Pue asusteeksi beigen lähisävyjä tai kokeille sähäkkää punaista.

Näytöskuva  Acne A/W 2017, Leena Aro. Villakangastakki kaksirivinapituksella  199,95 e, Ivy & Oak, Zalando. Okran sävyinen villakangastakki (vasemmalla) 129,95 e, ellos. Kamelin sävyinen villakangastakki on alpakkavillasekoitetta. 195 e, Other Stories.

Muhkea toppis!

Lyhyenä tai pitkänä, värikkäänä tai maanläheisissä sävyissä – muhkeita toppatakkeja on nyt joka lähtöön, sillä trendikartalla toppis on nyt takeista se muodikkain. Ja kyllähän me suomalaiset jo sen tiesimmekin, että toppatakki on hyvä käyttövaate aina lokakuun hyytävästä tihkusateesta toukokuussa yllättävään takatalveen.

Lyhyt toppis sopii sporttiseen makuun. Kun haluat tyylin näyttävän ryhdikkäämmältä, yhdistä takki vajaamittaisiin farkkuihin ja korkokenkiin, tai pue toppatakki kukkakuvioisen maksimekon pariksi.

Näytöskuva Tods A/W 2017, Leena Aro. Väriblokkitakki 50 e, Monki. Musta toppatakki 70 e, KappAhl. Epäsymmetrinen toppatakki 59,95 e, Zara.

Jos lyhyt toppatakki tuntuu epäkäytännöllisestä, satsaa suosiolla pidempään ja käytännöllisempään malliin. Syysmarkkinoilla ketjumyymälöiden rekeillä on mistä valita.

Näytöskuva Balenciaga A/W 2017, Leena Aro. Sininen toppatakki 70 e, H&M. Musta toppatakki 79,95 e, Zara.Vihreä takki 79,95 e, Cubus.

Harmaa alue

Takkitrendien hillitympää linjaa edustaa harmaa trenssi. Valitse huolella sinulle sopivin sävy harmaan väripaletista. Tummempi sävy on varma valinta joka tilanteeseen, ja siihen on helppo yhdistää erivärisiä asusteita. Vaaleammassa sävyssä takin muoto ja yksityiskohdat tulevat korostetusti esille. Näin myös asusteiden väripalettia on mietittävä harkiten.

Kun kaipaat sähäkkyyttä tyyliisi, yhdistä harmaaseen villakangastakkiin punainen huivi ja myssy.

Näytöskuva Lanvin A/W 2017, Leena Aro. Villasekoitetakki pystykauluksella 90 e, H&M. Villakangastakki vyöllä 140 e, Mango. Tummanharmaa villakangastakki 119 e, KappAhl.

Pääkuvan näytöskuvat: Fendi, Michael Kors ja Fendi A/W 2017, Leena Aro.

Lue myös:

Kääk, nämä ovat taas muotia! Aiotko kokeilla?

Takkiasiat auki? 7 parasta villakangastakkia

Ota nämä syksyn trendit haltuun jo nyt!

Julkaistu: 10.10.2017