Kauneus ja Terveys

Sopiiko itseruskettava minulle?

Sopiiko itseruskettava minulle?
K&T otti selvää kenelle itseruskettavat sopivat ja kenelle eivät.
Julkaistu: 18.5.2009

Miten itseruskettajat toimivat?

Kaikki itseruskettavat tuotteet valmistajasta riippumatta sisältävät DHA:ta, joka värjää ihon pintasolukon eli sarveiskerroksen. Värin muodostuminen kestää useita tunteja. Osa tuotteista sisältää poispeseytyvää väripigmenttiä, joka antaa iholle välittömästi kevyen sävyn ja kertoo, mihin tuotetta on jo levitetty. 

Kenelle itseruskettaja sopii?

Kaikille terveihoisille, jotka viitsivät nähdä vähän vaivaa päivetyksen saamiseksi. Menetelmistä edullisin, joten sopii kaikkien kukkarolle. 

Kenelle ei suositella?

Niille, joilla on vaurioitunut iho tai allergia tai yliherkkyys jotain valmisteen sisältämää aineosaa kohtaan.

Itseruskettavan haittoja tai riskejä?

Lopputulos saattaa olla epätasainen tai liian tumma. Onnistunut rusketus edellyttää huolellisuutta esitöissä ja itse tuotteen käytössä. Tuotteen täytyy myös antaa kunnolla imeytyä. Jos tuotteita käyttää liian usein, lopputuloksena on luonnottoman näköinen tekorusketus. DHA:ta pidetään ihon kannalta täysin turvallisena. 

Mitä maksaa?

Tuotteiden hinnat vaihtelevat 5 ja 70 euron välillä. 

Tiesitkö tämän?

Itseruskettavalla tuotteella saatu päivetys on todellista fuskurusketusta, jolla ei ole mitään tekemistä aitoa rusketusta tuottavien melanosyyttien kanssa. Se ei liioin anna minkäänlaista suojaa UV-säteilyä vastaan. Sen sijaan markkinoilla on aurinkotuotteita, kuten after suneja, jotka sisältävät DHA:ta rusketuksen varmistamiseksi ja syventämiseksi.

Kommentoi »