Terve.fi

Seksissä yhdistyvät hupi ja hyöty

Seksissä yhdistyvät hupi ja hyöty
Seksillä on osoitettu olevan lukuisia erinomaisia hyötyjä sekä sinun terveydellesi että hänen.
Julkaistu 11.8.2010

Rakasteleminen, vauvantekohomma, vaakamambo… Kuten kaikilla parhailla asioilla, myös seksin harrastamisella on monta nimitystä. Paitsi nimiä, seksillä on nyt osoitettu olevan myös lukuisia terveydellisiä hyötyjä.

Enää sänkyyn loikkaaminen ei siis ole vain mielettömän hauskaa, se on myös suorastaan terveellistä! Seuraavassa womenshealth.com sivuston kokoamat petipuuhien 17 hyötyä:

1. Hoidat kultasi sydämen kuntoon!

Belfastissa sijaitsevan Queensin yliopiston tutkimuksen mukaan yli kolme kertaa viikossa seksiä harrastavat miehet puolittavat riskinsä saada sydänkohtaus. Niin ikään tutkimus kertoo seksin säännöllisen harrastamisen pienentävän miehen aivohalvausriskiä puolella.

2. Laihdut!

Etkö malttanut pitää näppejäsi erossa työpaikan taukohuoneen tuoreista viinereistä? Pomppaa puoleksi tunniksi vällyjen väliin ja kas, olet kuluttanut 200 kaloria!

3. Nukut!

Hieman mieltä ja kehoa kiihottavaa hierontaa ja päälle hyvää seksiä. Yhdistelmä vapauttaa kehoosi roppakaupalla unta edistävää endorfiinia, ja laadukas yöuni on taattu!

4. Vahvistat vastustuskykyäsi!

Iske flunssaa alakoukulla palleaa. Wilkesin yliopistossa Pennsylvaniassa tehdyn tutkimuksen mukaan kerran tai kahdesti seksiä viikossa vahvistaa vastustuskykyäsi 30 prosenttia.

5. Hoidat hampaitasi!

Paina rohkeasti pää alas: sperma sisältää sinkkiä, kalsiumia ja muita mineraaleja, jotka ehkäisevät hampaiden reikiintymistä. Tosin vain erittäin suurina määrinä, mutta kuka sitä laskee?

6. Vähennät vessareissuja!

Ovatko pitkät automatkat ja DVD- maratonit sinulle suoranainen mahdottomuus, kun koko ajan pitäisi hypätä vessassa? Seksi kuormittaa lantion pohjan lihaksiasi, jolloin saat tukea kohdun, virtsarakon ja suolen ympärille. Niiden avulla pystyt pidättelemään paremmin.

7. Lievität kipujasi!

Tunne orgasmin jälkeen on taivaallinen. Tämä johtuu valtavasta määrästä oksitosiini- hormonia, joka on juuri levinnyt kehoosi. Se taas vapauttaa endorfiinia, hyvän olon hormonia, joka helpottaa muun muassa kuukautiskipuja.

8. Kuukautisesi tulevat säännöllisesti!

Columbian ja Stanfordin yliopistojen hormonieritystä tutkineet tutkijat ovat havainneet, että vähintään kerran viikossa seksiä harrastavilla naisilla on kuivaa kautta eläviä sisariaan säännöllisemmät kuukautiset.

9. Rauhoitut!

Meneekö hermot? Tiuskit ja äksyilet, eikä mikään tunnu menevän mielesi mukaan? ”Tuntoaistin ärsytys lievittää kireitä hermoja,” kertoo Evelyn Resh, kätilö ja Massachusettsissa sijaitsevan Canyon Ranch Span terveyspalvelujen johtaja. Seksissä jos missä tuntoaistia kutitellaan eli se siis auttaa myös rauhoittumaan!

10. Saat seksiä myös jatkossa!

Jos makuuhuoneen tunnelma pääsee väljähtymään, on siihen kovin vaikea saada enää nostetta. Parisuhdeterapeutti Michele Weiner Davis selittää: ”Mitä enemmän harrastat seksiä, sitä todennäköisemmin kehosi jatkaa testosteronin tuottamista. Kyseinen hormoni on eräs keskeisimmistä seksuaalisen mielihyvän aiheuttajista.”

11. Rentoudut!

Oletko jumissa sekä henkisesti että fyysisesti? Loistava lääke pulmaan on ottaa kunnon varvi vaakamamboa, se nimittäin on erinomainen keino laukaista jännitystä.

12. Saat heittäytyä!

Samanmielisen kumppanin kanssa sinulle saattaa aueta mahdollisuus päästä toteuttamaan villeimpiäkin fantasioitasi: löytyykö sisältäsi pieni domina, joka odottaa malttamattomana pääsevänsä irti?

13. Vahvistat itseluottamustasi!

”Kun hommat sujuvat sänkykamarin puolella ja huomaat kumppanisi saavan tyydytystä seksistänne, voit tuntea itsesi varmemmaksi ja voimakkaammaksi myös muilla elämän osa-alueilla,” kertoo tohtori ja pleasure.com- sivuston perustaja Sandor Gardos.

14. Vähennät kultasi syöpäriskiä!

Ojenna auttava kätesi, kirjaimellisesti. Mitä enemmän siemensyöksyjä mies saa, sitä epätodennäköisemmin hän sairastuu eturauhassyöpään. Näin meitä valistaa Journal of the American Medical Association- lehti.

15. Tulet onnelliseksi!

Kumpi tekee onnellisemmaksi, saada seksiä vai saada sievoinen summa rahaa? Ainakin National Bureau of Economic Research- toimiston mukaan seksi! Se arvioi säännöllisen seksin tuovan yhtä paljon onnea kuin joka vuosi tilille ropsahtaisi rapiat 75 000 euroa ylimääräistä.

16. Hillitset ikääntymisen merkkejä!

Botox on niin last season! Kirjassaan Secrets of the Superyoung skotlantilaisen neuropsykologi David Weeks kirjoittaa: ”Aktiivinen seksielämä hidastaa ikääntymistä.”

17. Synnytät sujuvasti!

Laskettu aika täynnä, mutta vauva nauttii yhä olostaan mahassasi? Mikäli homma muuten sujuu ja on miellyttävää, on aika muistella, miten pienokainen pantiinkaan alulle. ”Sperma sisältää prostaglandiinia, joka kohdunkaulaan osuessaan saa aikaan supistuksi ja aikaansaa näin luonnollisen synnyksen,” sanoo kätilö Resh.

Kommentoi »