Voi hyvin

Satu Silvo: Olen tyytyväinen tässä ja nyt

Satu Silvo: Olen tyytyväinen tässä ja nyt
Näyttelijä Satu Silvo rakastaa meditatiivista uimista, jossa murheet haihtuvat ilmaan.
Julkaistu 23.11.2016

Näistä asioista Satu Silvo nauttii:

"Harrastan meditatiivista uimista. Uidessa hengitän sisään myötätuntoa, rakkautta ja iloa. Asioita, jotka tulevat juuri sillä hetkellä mieleen. Hengityksen kautta rauhoitun. Näen asiat selkeämmin ja värit kirkkaammin. Ajantaju katoaa. Mikä parasta, murheet väistyvät. Sydämellä näkee kauemmas.

Parasta tässä iässä on tyytyväisyys. Nautin siitä, mitä on nyt. Saan paljon irti pienistä asioista.

Rakastan raakaruokaa. Olin 1980-luvulla tulehduskierteessä ja söin 10 antibioottikuuria vuodessa. Se tuhosi vastustuskykyni. Elävä ravinto käynnisti paranemisen. Raakaruokaan tutustuminen oli myös henkinen kokemus. Ravinnolla on valtava vaikutus. Tuntuu, että minulla on sen kautta yhteys itseeni ja maahan.

Ystävyys on lahja

Iso lahja elämältä on ystäväni Eila Puhakka. Hän on minua selvästi vanhempi mutta vielä vauhdikkaampi kuin minä. Eila on ollut henkinen tuki ja ystävä kaikissa elämäni mutkissa. Rakastan hänen viisauttaan ja luovaa ajatteluaan. Kun kysyin, miten hän kestää kaiken maailman puuaivoja, hän vastasi: ”Kyllä se harmittaa, mutta silloin muistutan itseäni, mitä olinkaan teke­mässä”. Teko merkitsee enemmän kuin sanat. Jos miettii, onko minulla kurjaa, se masentaa. Sen sijaan kannattaa toimia hyvän olon lisäämiseksi.

Kivuton liike

Lempiaiheeni on kivuton liike. Kun traumat ja muut jäljet alkavat iän ­myötä tykyttää meissä, on opittava liikkumaan rasittamatta kehoa väärin. Kipu aktivoi aivojen hälytysjärjestelmää. Riittävä määrä kivuttomia liikeratoja kouluttaa aivot tajuamaan, että olet turvassa. Näin kehonhuoltoa pystyy tekemään yhä enemmän. Liikkumattomuus on kuolemaksi. Moni ei silti arvosta kivu­tonta liikettä vaan kuvittelee, ettei se riitä tässä suorittavassa yhteiskunnassa.

Rakastan pitkiä aamuja. Nousen aikaisin ja katson vaikka leffaa tai luen. Sitten palaan takaisin sänkyyn ihostelemaan toisen lämpöön. Tuntuu kuin olisimme yhteisessä unessa. Se on tervehdyttävää ja rentouttavaa.

Rakastan vuorovaikutusta. Kuuntelulle vaihtaminen on tärkeää. Ei pidä yrittää ratkaista ongelmia toisen puolesta, ellei hän pyydä apua.

Nautin parisuhteessa lähellä olosta, jalkahieronnasta ja vitsikkyydestä. Kun löytää arjesta loputtomasti jotain hauskaa, siitä tulee erityistä. Yhtä tärkeää on arvostaa kumppanin erilaisuutta.

Mielipaikkani

Metsä on mielipaikkani. Sen siimeksessä on jotain mystistä. Siellä oleminen on lähes hengellinen kokemus. Tekee hyvää tuntea itsensä välillä pieneksi.

Meressä on jotain ainutlaatuista. Se puhuttelee minua syvästi. Pidän purjehtimisesta ja ajan mielelläni pyörällä pitkin Helsingin rantoja."

Kommentoi »