Treeni ja ravinto

Sami Uotila: 5:2 on paras dieetti

Ensimmäiset kilot lähtivät karppaamalla ja loput 5:2-dieetillä, kertoo Salkkareiden luottonäyttelijä Sami Uotila.

Teksti Ulla Veirto
Kuvat A-lehdet
15.3.2017

”Muutama vuosi sitten juhlissa kaveri taputti minua puvuntakin nappiin ja sanoi: ’Mikäs täällä on’. Katsoin itseäni ja huomasin, kuinka paitani jokainen nappi oli kireästi kissanviiksillä. Tajusin, kuinka paljon olin lihonut.

Siitä alkoi laihdutus. Näyttelin silloin Helsingin kaupunginteatterissa, olin ollut pari vuotta liikkumatta ja rykäissyt painoa 10 kiloa lisää.

Ensimmäiset viisi kiloa pudotin karppaamalla eli jätin turhat hiilihydraatit pois. Toiset viisi kiloa lähtivät 5:2-dieetillä.

5:2 on tehokkain dieetti. Vaatii todella tahdonvoimaa olla viikossa pari päivää 600 kalorilla.

Keksin pitää itseni kiireisenä paastopäivinä. Tapasin kavereita ja buukkasin päivät täyteen. Illalla kun tulin kotiin, painoin saman tien nukkumaan, enkä jäänyt kuuntelemaan jääkaapin kutsua.

Nykyään syön monipuolisesti ja vähähiilarisesti. Arkisin pyrin pitämään kiinni säännöllisestä ruokarytmistä. Olen keksinyt smoothiet, viherjauheet ja pähkinät. Mutta viikonloppuisin voin sikailla ja vetää hampurilaisia.

Liikun monipuolisesti. Mutta sen voin sanoa, että liikkuminen ei laihduta, vaan kilot pudotetaan ruokavaliolla."

En halua isoja lihaksia

“Treenaan lenkkeilemällä ja olen kiinnostunut crossfit-tyyppisestä kuntoilusta. Teen lihaskuntoliikkeitä mieluiten oman kehon painolla.

Ajattelen terveyttäni, enkä halua riuhtoa liikaa. Tunnen kehoni rajat, koska minulla on pitkä tausta tanssijana ja kamppailulajeissa.

Saisin varmasti hirveät lihakset, jos tekisin punteilla. Sanonkin vitsaillen, että en halua isoja lihaksia, koska en halua tehdä vain portsarin rooleja.

Kehossa arvostan ketteryyttä ja sitä, että keskusta on kunnossa. Kun vatsalihakset ja selkä ovat kunnossa, ei esimerkiksi helposti kaadu liukkaalla kelillä.

Pyrin treenatessa käymään kaikki lihasryhmät läpi. Lankku on hyvä liike koko keholle. Mutta jos on sanottava lempiliike, niin se on burpee. Se on tehokas ja kokonaisvaltainen liike.”

Rentouttava rooli

Sami Uotila (s. 1971) on erityisesti Salatut elämät –sarjasta tuttu näyttelijä, joka on myös työskennellyt kymmenen vuotta Helsingin kaupunginteatterissa. Salkkareissa Sami Uotilan rooli on pahis Aki Nikkinen.

– Kerrankin saa soittaa suuta ja päästellä täysillä. Ei sitten kotona tarvitse, Sami sanoo pahisroolistaan.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi