Kauneus ja Terveys

Saako kesäkilot pois seksillä?

Saako kesäkilot pois seksillä?
Mikäs sen parempi liikuntamuoto kuin seksi! Lue, kuinka paljon seksillä voi kuluttaa kaloreita.
Julkaistu: 5.7.2016

Kroppa tekee seksin aikana töitä keskimäärin 75-prosenttisella teholla liikuntasuorituksen tehosta. Seksi kiihdyttää sydämen sykettä ja hengitystä samoin kuin liikunta – oman aktiivisuuden mukaan. Näin kertoo fysioterapian ja liikuntatieteiden professori Kevin Netto Daily Mail –lehdessä.

Seksi kuluttaa 130 kaloria

Yhdyntä voi olla asennosta riippuen rankkaa ja monipuolistakin treeniä, mutta se kestää keskimäärin runsaat viisi minuuttia. Seksi ei tietenkään aina merkitse yhdyntää. Keskimääräinen seksiakti kestää noin 33 minuuttia, ja suurin osa ajasta on pussailua ja hyväilyä, joka ei vastaa reipasta liikuntasuoritusta.

Professori Kevin Netton siteeraaman kanadalaisen tutkimuksen mukaan seksi vastaa lähinnä reipasta kävelyä. Kaloreiden polttamisessa se tarkoittaa 60-kiloisella henkilöllä puolen tunnin suorituksena noin 130 kaloria ja 80-kiloisella noin 180 kaloria. Koska yhdessä grillimakkarassa on noin 230 kaloria, seksillä tuskin kesäkilot karisevat. Seksi ei myöskään käy treenistä sikäli, että harva meistä rakastelee saman aikataulun mukaan useamman kerran viikossa aina samalla intensiteetillä.

Masturbointi vastaa treenimielessä lähinnä hidasta kävelyä, eikä se kestä yhtä pitkään kuin seksi yhdessä toisen kanssa. Kaloreiden kulutuksena 10 minuutin masturbointi voi kuluttaa 60-kiloiselta vaivaiset 30 kaloria, yhden suklaakonvehdin verran.

Seksi tekee hyvää treenille ja toisinpäin

Vaikka seksi ei vastaa tehokasta treeniä, se kyllä tukee sitä. Tutkimuksen mukaan seksi helpottaa esimerkiksi lantiopohjan kivuista kärsivien naisten oloa ja lisää itsevarmuutta.

Seksielämän parannusta havittelevan kannattaa myös liikkua entistä enemmän. Health Magazine –lehden mukaan voima ja kestävyys ovat hyvän seksin kaksi salaisuutta. Lehden mukaan kannattaa treenata treenata erityisesti pakaralihaksia, lantiopohjanlihaksia, reisilihaksia ja loitontajia sekä punnertaa.

Koska seksi voi helpottaa myös kipua, päänsärystä tai selkäsärystä kärsivän kannattaa ennemmin kokeilla seksiä kipulääkkeenä kuin jättää seksi väliin.

Lähteet: Daily Mail, Terveyskirjasto, Fineli, Health Magazine ja WebMD

Kommentoi »