Hyvinvointi

Raakel Lignellin vinkit aloittelevalle laihduttajalle

Kulttuurin monitoiminainen Raakel Lignell on pudottanut 50 kiloa. Onnistuisitko sinä Raakelin ohjeilla?

Teksti Johanna Harmaala
Kuvat Juha Reunanen
7.3.2013
  1. Selvitä itsellesi syyt miksi haluat muutoksen elämääsi. Oli tavoitteena sitten onnellisuus, terveyden parantaminen tai ulkonäön kohentaminen, on tärkeää, että itse tiedät mitä olet laihduttamisella tavoittelemassa ja miksi. Jos olet valmis tarkastelemaan omia elämäntapojasi avoimesti, sinun on paljon helpompi löytää syyt siihen mikä on pielessä.

  2. Terveellinen ruoka ja säännöllinen ruokailurytmi ovat ensisijaisen tärkeässä asemassa. Kasviksia, marjoja ja runsaskuituisia raaka-aineita kannattaa suosia. Itse yllätyin siitä, kuinka nopeasti ruokavalion muutokseen tottui. Pian sipsit, karkit ja muu epäterveellinen naposteltava alkoi tuntua vastenmieliseltä. Muista terveelliset välipalat ja nälkää pitävät proteiinit (kananmuna, kala, kana, liha ja maitovalmisteet).

  3. Liikunnasta kannattaa tehdä mahdollisimman monipuolista, jotta siihen ei kyllästyisi. Valitse liikuntamuotoja, joista itse nautit ja joista saat hyvää oloa. On turha kiduttaa itseään lajeilla, jotka tuntuvat vastenmieliseltä. Silloin liikunta alkaa helposti tuntua pakkopullalta.

  4. Tulokset riippuvat tietysti lähtökohdasta ja siitä onko hakemassa vain kiinteytystä vai suurempaa painonpudotusta. Kesäksi ehdit kyllä saada näkyviä tuloksia aikaan, jos päätät ryhtyä toimeen tänään, etkä vasta huomenna.

  5. Uskalla tuntea ja elää tunteet. Muista, että liikunta auttaa aina. Kun aloitin elämänmuutoksen, päätin myös olla tipaton pari kuukautta. Ajattelin, että alkoholin kalorit olivat helppo karsia pois. Ennen olin torjunut vastoinkäymisiä, väsymyksiä ja kireyttä ottamalla viinilasillisen tai oluen, nyt huomasin liikunnan olevan paras lääke. Se tuo helpotusta, iloa ja rentoutta. 

  6. Ole terveesti itsekäs ja tee sellaista mistä nautit. Anna itsellesi useammin hyvä mieli. Näin sinun on helpompi kestää houkutuksia ja välttää repsahduksia.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi