Kauneus & Terveys

Punaherukka-sweetchilihillo


Chilihillo sopii voimakkaiden makujen ystävälle.
Kuvat Anna Huovinen

Punaherukka-chilihillo 

0,5 litran purkki (tai muutama pieni purkki)5 punaista chilipalkoa2 salottisipulia2 valkosipulinkynttä200 g pakastepunaherukoita2 dl sitruunalla maustettua valkoviinietikkaa1 dl vettä2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä4 dl sokeria2 tl suolaa

Näin teet:

Hienonna chilit. Jos haluat hillosta tulisempaa, jätä siemenet mukaan hilloon. Muutoin poista siemenet ennen hienontamista. Hienonna myös salottisipulit ja valkosipulinkynnet.

Sulata herukoita hieman esimerkiksi mikrossa.

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta seos. Laske lämpöä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 30 minuuttia. Seos saa jäädä tässä vaiheessa melko löysäksi.

Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Purkita ja säilytä viileässä. 

Julkaistu: 2.3.2012