Voi hyvin

Psykoterapeutti Britt-Marie Perheentupa: "Tämä aika haastaa meidät kasvamaan"

Psykoterapeutti Britt-Marie Perheentupa: "Tämä aika haastaa meidät kasvamaan"
Uutiset maapallon tilasta huolestuttavat ja ahdistavat. Kuinka selviämme? Psyko­terapeutti Britt-Marie Perheentupa valaa meihin uskoa ja luottamusta.
Julkaistu 29.8.2018

Ilmastonmuutosta ei ratkaista vain uusilla teknisillä keksinnöillä. Psykoterapeutti Britt-Marie Perheentupa sanoo, että myös ihmisen on muututtava. Hän puhuu eettisesti kestävästä ihmisyydestä, jonka kulmakivi on vastuunkanto.

– Tämä aika haastaa meidät kasvamaan itsetuntemuksessa ja vastuunottamisessa. Entisiä turvasatamia ei ole enää samalla tavalla käytettävissä. On löydettävä jotain muuta kuin mihin olemme tottuneet.

Elämme Perheentuvan mukaan välivaihetta, jossa vanha on jäämässä taakse eikä uusi ole vielä puhjennut esiin. Harhailemme epävarmuudessa. Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa.

– Tämä on nyt se kipein kohta. Olemme tulleet vaiheeseen, jossa tajutaan, ettei enää kannata olla nupussa. On aika tutustua ihmisen sisäisiin mahdollisuuksiin ihan tosissaan. Se tarkoittaa myös tietoisuutta tuhoavista voimistamme. Niidenkin kanssa olisi tultava toimeen.

Kommentoi »