- estävät haitallisten mikrobien kasvua ja tasapainottavat suoliston bakteerikantaa
- vähentävät haitallisten aineiden kulkeutumista suoliston kautta elimistöön (esimerkiksi raskasmetallit)
- vähentävät myös allergeenien imeytymistä
- lisäävät mahdollisesti vieraiden aineiden pilkkoutumista vaarattomaan muotoon.
Probioottisissa maitotuotteissa on suuri määrä eläviä mikro-organismeja, jotka – toisin kuin perinteiset jogurttibakteerit – saapuvat suureksi osaksi elävinä vaikutuspaikkaansa (paksusuoleen). Siellä ne vaikuttavat positiivisesti suolistoflooraan ja niillä on siten suotuisa vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. Eri tuotteiden erilaiset terveyttä edistävät ominaisuudet ulottuvat ei-toivottujen suolistobakteerien torjumisesta aina vastustuskyvyn parantamiseen saakka.
Niissä jogurttituotteissa, joissa on perinteisten jogurttibakteerikantojen lisäksi erityisiä laktobasilleja tai bifidobakteereja, saadaan käyttää merkintää “probioottinen”.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat