Treeni ja ravinto

Polenta herkkusienillä ja parsalla

Maukas polenta koristellaan herkkusienillä ja parmesaanijuustolla.

14.12.2015

Polenta ­herkkusienillä ja parsalla (4 annosta, valmistusaika 45 min)

12 herkkusientä tai tuoreita tattejavoita paistamiseen ja maustamiseenoliiviöljyä paistamiseensuolaa ja pippuria8 parsan vartta½ sitruunan mehu

Polenta:

9 dl maitoa2 dl kermaa2,5 dl hienoja polentajauhoja 2 rkl parmesanraastettasuolaa ja pippuria maun mukaan

Koristeeksi:

reilu kourallinen parmesanlastujaloraus tryffeliöljyä

1. Pilko sienet viipaleiksi ja paista ­niitä hetki voi-öljy-seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. 

2. Kuori parsan varret ja leikkaa ­niistä ­kova osa pois. Ryöppää niitä 2-3 minuuttia ­vedessä ja mausta voinokareella, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

3. Laita maito ja kerma korkeareunaiseen kasariin. Lämmitä kuumaksi, älä kiehauta.

4. Lisää varovasti polentajauhot samalla ­vispilällä sekoittaen. Tarkista keittoaika pakkauksesta. Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita ­lähes ­tauotta. Polenta saa olla melko löysää, lisää nestettä tarvittaessa.

5. Lisää polentaan parmesanjuusto ja mausta suolalla ja pippurilla.

6. Kumoa valmis polenta annoskulhoon ja lisää paistetut sienet, maustetut parsat, parmesanlastut ja ripottele pinnalle tryffeliöljyä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt