
Polenta herkkusienillä ja parsalla
Maukas polenta koristellaan herkkusienillä ja parmesaanijuustolla.
Polenta herkkusienillä ja parsalla (4 annosta, valmistusaika 45 min)
12 herkkusientä tai tuoreita tattejavoita paistamiseen ja maustamiseenoliiviöljyä paistamiseensuolaa ja pippuria8 parsan vartta½ sitruunan mehu
Polenta:
9 dl maitoa2 dl kermaa2,5 dl hienoja polentajauhoja 2 rkl parmesanraastettasuolaa ja pippuria maun mukaan
Koristeeksi:
reilu kourallinen parmesanlastujaloraus tryffeliöljyä
1. Pilko sienet viipaleiksi ja paista niitä hetki voi-öljy-seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori parsan varret ja leikkaa niistä kova osa pois. Ryöppää niitä 2-3 minuuttia vedessä ja mausta voinokareella, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
3. Laita maito ja kerma korkeareunaiseen kasariin. Lämmitä kuumaksi, älä kiehauta.
4. Lisää varovasti polentajauhot samalla vispilällä sekoittaen. Tarkista keittoaika pakkauksesta. Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita lähes tauotta. Polenta saa olla melko löysää, lisää nestettä tarvittaessa.
5. Lisää polentaan parmesanjuusto ja mausta suolalla ja pippurilla.
6. Kumoa valmis polenta annoskulhoon ja lisää paistetut sienet, maustetut parsat, parmesanlastut ja ripottele pinnalle tryffeliöljyä.