
Treeni ja ravinto
Pitan ruokavalio
Yleisesti pitan tulee syödä tukevasti viilentävää, makeaa, karvasta ja kutistavaa, kevyesti paistettua ruokaa
Kaikki uppopaistettu ruoka nostattaa pittaa. Koska pitta tyyppien ruuansulatus on voimakasta on heidän hyvä ottaa välipalaa aika ajoin ettei nälkä pääse yllättämään.
Öljyt
- Käytä: Ghee, auringonkukkaöljy, kookosöljy
- Vältä: Maissiöljy, seesamiöljy
Maitotuotteet
- Käytä: Maito, kerma, jogurtti (-), viili, piimä, raejuusto, paneer, lassi
- Vältä: Suolainen juusto
Vihannekset
- Käytä: Porkkana, peruna, kukkakaali, parsasakaali, parsa, herneet, vihreät pavut, kesäkurpitsa, artisokka, palsternakka, selleri, peruna, punajuuri, kurkku
- Vältä: Chilipaprika, tomaatti, sipuli, retiisi, pinaatti
Hedelmät
- Käytä: Mango, taateli, päärynä, omena, avokado, persikka, meloni, granaattiomena, banaani, marjat, rypäleet
- Vältä: Sitrushedelmät, oliivit, ananas, papaya
Viljatuotteet
- Käytä: Valkoinen riisi, vehnä, kaura, ohra
- Vältä: Maissi, ruis, tattari, tumma riisi
Mausteet ja yrtit
- Käytä: Kurkuma, fenkoli, kaneli, korianteri (sekä tuore että kuivattu), persilja, tilli, sahrami, minttu, basilika, pippali, kivisuola
- Vältä: Chilipippuri, pippuri, sinapinsiemen
Pähkinät ja siemenet
- Käytä: Kookos, auringonkukan siemen, kurpitsansiemen, manteli, macademia pähkinä, pecan pähkinä, pinjan siemen
- Vältä: Saksanpähkinä, brasilian pähkinä, cashew pähkinä, maapähkinä
Linssit ja pavut
- Käytä: Mung pavut (halkaistut ja kokonaiset), mung dhal, punaiset ja vihreät linssit, kik herneet, mustat pavut, tofu
Liha
- Käytä: Kana, kalkkuna, makean veden kala ja äyriäiset, munan valkuainen
- Vältä: Punainen liha, suolaisen veden kala ja äyriäiset, munan keltuainen
Makeutusaineet ja lisukkeet
- Käytä: Sokeri, jaggery, hunaja (-), siirappi
- Vältä: Sinappi, ketsuppi, etikka, soijakastike
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat