Hyvinvointi

Pettäminen ja salasuhteet tuttuja suomalaisille

Suomalaiset ovat kuin joutsenia: kauniita, ylpeitä ja vain yksi kumppani läpi elämän. Vai onko sittenkään näin?

Teksti Anna-Tuulia Hautala
1.6.2009 Terve.fi

Suuri Suomalainen seksikysely otti selvää suomalaisten seksielämästä ja sai muun muassa tietää, ettei uskollisuus ehkä sittenkään ole meidän suurin hyveemme.

Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu olennaisena osana huono itsetunto. Varsinkaan ulkonäköönsä ei voi koskaan olla tyytyväinen. Silti vain hyvin harva (2,3 %) on turvautunut kauneuskirurgiaan parantaakseen ulkonäköään tai itsetuntoaan. Vastapainoksi halua leikkauksiin riitti: veitsen alle olisi valmis menemään jopa 30 prosenttia vastaajista.

Huonosta itsetunnosta kielinee myös se, että miltei 40 prosenttia vastaajista on harrastanut seksiä sellaisen henkilön kanssa, jota ei pitänyt seksuaalisesti viehättävänä. Epäsopivien seksikumppanien seuraa tosin kaipaa vain muutama uskalikko (0,5 %).

Uskottomuutta joka neljännessä suhteessa

Kysely paljastaa, ettei uskottomuus ole vastaajille täysin tuntematon asia. Neljäsosa tunnusti pettäneensä puolisoaan. Sen sijaan vain viidesosa heistä on kertonut kumppanilleen eksyneensä väärään petiin. Lisäksi yli 40 prosenttia vastaajista kertoo epäilevänsä, että puoliso pettää.

Tänä salarakkaiden aikakautena myös tavalliset kaduntallaajat ovat eläneet varsin villiä elämää: lähes neljä kymmenestä (39,3 %) on ollut salasuhteessa. Intoa salarakkaaksi ryhtymiseen ei kuitenkaan kovasti löydy, sillä ainoastaan kaksi prosenttia vastaajista olisi valmis saamaan kumppaninsa vaikka vain katseilta suojassa.

Lähes kaikki kyselyyn vastanneista ovat täysi-ikäisiä naisia ja miehiä. Vastauksia kertyi yli kuusi tuhatta.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi