Voi hyvin

Petri Räisänen: Kosketukseni voi parantaa


Joogaopettaja Petri Räisänen on monelle guru. Hänet tunnetaan myös parantajana.
Kuvat Johanna Myllymäki

Joogaopettaja Petri Räisäsen tunneilta haetaan innoitusta. Hänet tunnetaan myös parantajana. ”Samalla, kun autan muita, paranen itsekin. Mutta kyse on muustakin kuin minusta”, hän sanoo.

Petrin oman opettajan maallinen vaellus on päättynyt, mutta yhteys jatkuu aiempaa syvempänä. Gurun kuolema ei muuttanut mitään. Petri on kyennyt tekemään vaativimmatkin asanasarjat. Jäljellä on taso, joka haastaa hänet päivittäin.

Joogi Petri Räisänen liikkuu salissa oppilaiden joukossa. Värikkäillä muovimatoilla eri-ikäiset miehet ja naiset venyvät astangajoogan asentoihin. Petri avustaa heitä korjaten asanoita ja kuiskien ohjeita.

Hän pysähtyy keski-ikäisen naisen kohdalle ja vetää kättään pitkin tämän selkää etsien jumiutuneita kohtia.

”Kun avustan, olen meditatiivisessa, toisenlaisessa tajunnan tilassa. Tunnen silloin tuon toisen ihmisen itsessäni."

Tunnin jälkeen nainen tulee Petrin luo. Hän kiittää ja kertoo ihmeissään, että 20 vuotta vaivannut selkäkipu katosi Petrin kosketuksesta. Nainen tuli tunnille aikuisen tyttärensä kehotuksesta.

Tällaisia paranemisia tapahtuu Petri Räisäsen tunneilla usein, ja hänen maineensa sekä parantajana että joogaopettajana on kiirinyt niin, että hän ei ole juuri ehtinyt paikoilleen asettua pariin kymmeneen vuoteen.

”En halua kehua itseäni, mutta minulla on sellainen maine, että luokseni tulee paljon haastavia tapauksia ja sairaita ihmisiä. Parantaminen on vaativaa, siihen eivät kaikki opettajat pysty, mutta joogan parantavassa voimassa on kyse muustakin kuin opettajasta.”

Petri korostaa, että jooga itsessään auttaa ja voi parantaa. Joogasalissa tapahtuviin paranemisiin tuo lisänsä harjoittajan odotukset, opettajan auktoriteetti, muiden oppilaiden energia, lempeä ilmapiiri ja liikkeen synnyttämä lämpö kehossa.

Lue koko juttu uudesta Voi hyvin -lehdestä numero 4/2019, joka ilmestyy 2. toukokuuta.

Julkaistu: 30.4.2019