Kauneus ja Terveys

Pesetkö kasvosi oikein? 7 vinkkiä hellävaraisempaan kasvopesuun

Pesetkö kasvosi oikein? 7 vinkkiä hellävaraisempaan kasvopesuun
Pari loiskausta vettä ja vähän saippuaa voi riittää, mutta saatat kuitenkin tehdä joitakin hienoisia virheitä, jotka voivat johtaa kuivaan, öljyiseen ihoon tai jopa finneihin.

Ei hätää – pienillä muutoksilla teet ihostasi kertaheitolla terveemmän. Huffington Post listasi nämä seitsemän vinkkiä, joiden avulla peset kasvosi oikein.

1. Valitse yksinkertainen puhdistusaine 

Koska jokaisen iho on hieman erilainen, ei ole olemassa yhtä ihmekeinoa, jolla kasvot pitäisi pestä. Kaikki voivat kuitenkin hankkia itselleen puhdistusaineen, jonka toimii yksinkertaisesti.

Puhdistusaineen pitäisi poistaa lika, pöpöt ja ylimääräinen rasva, mutta jättää kuitenkin riittävä määrä ihon kosteutta ja terveitä soluja. Etsi siis puhdistusaine, joka on mahdollisimman hellä, mutta hoitaa kuitenkin tehtävänsä. Vältä aineita, jotka ovat iholle liian kovia ja jättävät kasvot punaisiksi.

2. Kasvoja ei tarvitse hinkata pakkomielteisesti 

Jos et jonain päivänä ole hikoillut paljon tai käyttänyt runsaasti meikkiä, ei ole synti, vaikket silloin pesisikään kasvojasi.

Toisaalta ei kannata jättää vanhaa meikkiä tai aurinkorasvaa kasvoille liian pitkäksi aikaa tai nukkua niiden kanssa. Yleisesti kasvojen peseminen kerran tai kahdesti päivässä on hyvä suunnitelma, jota kannattaa noudattaa rutiininomaisesti.

3. Käytä viileää vettä 

Vaikka kasvojen huuhteleminen lämpimällä vedellä voi tuntua hyvältä, jääkylmällä ja kädenlämpöisellä vedellä on hyötynsä. Liian kuuma vesi poistaa kasvoilta terveellisiä öljyjä liian nopeasti.

4. Kuori maltillisesti 

Ihokuorinnalla on ehdottomasti omat hyvät puolensa. Kuorinta-aine tehostaa verenkiertoa ja auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja. Liiallinen kuorinta voi kuitenkin aiheuttaa ikäviä iho-ongelmia, joten kuorinta kannattaa tehdä maksimissaan kerran tai kahdesti viikossa.

5. Taputtele kuivaksi 

Monet kiirehtivät rutiinien kanssa ja kuivaavat kasvonsa sillä, mikä on lähinnä lavuaaria, eli käytetyllä pyyhkeellä tai päällään olevalla paidalla. On kuitenkin tärkeää käyttää hellävaraista, puhdasta pyyhettä kasvojen kuivaamiseen. Sen lisäksi kasvot kannattaa ennemminkin taputella kuivaksi kuin hangata niitä. Tällöin kasvoille jää hienonhieno kerros kosteutta, joka auttaa pitämään kosteusvoiteen ihon pinnalla.

6. Mukaudu talven olosuhteisiin 

Talvella on hyvin tärkeää välttää kasvojen liiallista puhdistamista ja kuivumista. Viileimmissä lämpötiloissa monet ottavat pitkiä, kuumia suihkuja ja viettävät pidempiä aikoja lämpimissä sisätiloissa, ja molemmat tavat voivat kuivattaa kasvot nopeasti.

Tästä syystä kasvoja ei kannata pestä liian usein, ja on tärkeää käyttää runsaasti kosteusvoidetta, kunhan se sopii iholle. 

7. Varo silmiäsi

Vältä halua huuhdella silmäsi auki aamuisin, vaikka olisit unenpöpperössä. Iho silmien ympärillä on herkkää ja ohutta, joten siitä pitää huolehtia vielä hellemmin kuin muista kasvojen osista.

Käytä hellävaraista meikinpoistoainetta, äläkä pese silmäluomia kovilla saippuoilla tai puhdistusaineilla.

Lue myös:

Julkaistu: 25.6.2015
Kommentoi »