Terve.fi

Kärsitkö aknesta? Lue asiantuntijan vinkit ongelmaan

Kärsitkö aknesta? Lue asiantuntijan vinkit ongelmaan
Akneihon hinkkaaminen tai hankaavien ihonhoitotuotteiden käyttäminen voi pahentaa ongelmaa.

Akneihon hinkkaaminen tai hankaavien ihonhoitotuotteiden käyttäminen voi pahentaa ongelmaa, varoittaa ihotautilääkäri Amanda Friedrichs.

Friedrichsin mukaan hellempi ihonpuhdistusaine on vain yksi useista yksinkertaisista muutoksista, joita akneihosta kärsivät voivat tehdä hoitaakseen ongelmaansa.

– Aknepotilaat hankaavat usein ihoaan ja käyttävät iholle karkeita tuotteita, mutta yleensä tällainen menettely vain pahentaa aknea. Jos akneongelmaan haluaa ratkaisun, ihmisten pitäisi olla hellempiä iholleen ja käyttää myös miedompia tuotteita, kuten sellaisia, joissa ei ole alkoholia, hän selittää.

Friedrichs listasi nämä vinkit, joiden avulla ihostaan voi saada terveemmän:

  • Pese kasvosi kahdesti päivässä sekä välittömästi sen jälkeen, kun olet hikoillut.
  • Vältä sellaisia kasvovesiä ja kuorinta-aineita, jotka voivat ärsyttää ihoa. Levitä puhdistusaine kasvoille sormenpäillä pesulapun, sienen tai harjan sijaan.
  • Käytä kädenlämpöistä vettä, vältä hyvin kuumaa vettä.
  • Rasvaiset hiukset voivat pahentaa aknea, joten pese hiuksesi tarvittaessa päivittäin.
  • Älä nypi kasvojasi tai puristele näppyjä. Anna kasvojen parantua luonnollisesti, sillä silloin se puhdistuu nopeammin ja vältät myös arvet.
  • Vältä koskemasta kasvojasi, sillä se voi ärsyttää aknea.
  • Älä käy solariumissa, sillä se voi vahingoittaa ihoasi ja kohottaa ihosyöpäriskiä. Pidä mielessä, että tietyt aknelääkkeet tekevät ihon erityisen herkäksi UV-säteilylle.

– Jos akne tekee sinusta ujon tai nolostuneen, käy ihotautilääkärin juttusilla. Aika kannattaa varata myös silloin, jos kokeilemasi tuotteet eivät toimi tai akne jättää ihoosi arpia tai tummentaa sitä. Tänä päivänä lähes jokainen aknetapaus voidaan hoitaa menestyksekkäästi, Friedrichs sanoo.

Friedrichsin neuvoista uutisoi Healthline.com.

Julkaistu: 17.9.2012
1 kommentti