Terve.fi

Parempaa seksiä liikunnan avulla - 7 vinkkiä

Parempaa seksiä liikunnan avulla - 7 vinkkiä
Tiedät varmasti, että liikunta on hyväksi. Mutta tiesitkö, että se saattaa myös auttaa sinua harrastamaan parempaa seksiä? Asiantuntijoiden mukaan kolme tai neljä kertaa treeniä viikossa kehittää muun muassa rakastelutekniikkaa, joustavuutta sekä kestävyyttä.
Julkaistu: 21.6.2012

Tässä Everydayhealth.com kertoo viisi liikuntamuotoa, joiden avulla voit parantaa seksielämääsi.

1. Painonnosto

Voimaharjoittelu saattaa olla juuri sitä mitä lääkäri määräisi parempaan seksiin. Tämä sen vuoksi, että painonnosto saa kehon tuottamaan enemmän testosteronia, mikä on avaintekijä miehen seksiviettiin. Myös tutkimukset ovat vahvistaneet lyhytkestoisen rajun liikunnan lisäävän testosteronitasoja. Hyviä treenimuotoja parempaan seksielämään ovat muun muassa punnerrukset, vatsalihasliikkeet ja – rutistukset. Nämä lihasta kasvattavat treenit voivat auttaa parempaan seksiin voimistamalla hartioita, rintaa ja vatsalihaksia. Vahva ylävartalo lisää kestävyyttä, koska sen lihaksistoa käytetään rakastelun aikana.

2. Kegelin harjoitus

Kegelin harjoituksia eli lantiopohjalihasten harjoittelua pidetään hyvänä seksitreeninä miehille, koska ne voivat kehittää kestävyyttä ja kehon kontrollia kiinteyttämällä pc-lihasta (pubococcygeus) eli häpyluu-häntäluulihasta. Kyseinen lihas on se, minkä avulla virtsaamisen pystyy lopettamaan kesken. Kegelin harjoitusten avulla miehet voivat myös viivyttää siemensyöksyä.

Harjoittelun voi aloittaa pidättämällä virtsaa kesken kaiken, jotta saat tuntuman lihaksesta. Tämän jälkeen voit tehdä Kegeleitä milloin ja missä tahansa puristamalla kyseisiä lihaksia ja pitämällä niitä puristettuna 10 sekuntia kerrallaan, rentoutumalla ja toistamalla saman niin monta kertaa kuin jaksat.

3. Jooga

Haluatko piristää seksielämääsi uusilla asennoilla? Joogan harrastaminen auttaa kehoa taipumaan luovempiin asentoihin ja lisäämään nautintoa seksin aikana. Joustavuus saattaa näin parantaa seksielämää. Kokeile jooga-asentoja, jotka vahvistavat lantion lihaksia, kuten jousi-, riikinkukko- tai hartiaseisonta- asana.

4. Reipas kävely

Harvardin yliopiston teettämässä tutkimuksessa, jossa tutkittiin yli 30 000 yli 50-vuotiasta miestä, huomattiin aerobisen harjoittelun vähentävän erektiohäiriöitä jopa 30 %. Toisen tutkimuksen mukaan aerobinen harjoittelu, mikä polttaa vähintään 200 kaloria päivässä voi merkittävästi alentaa erektiohäiriön riskiä.

Reippaan kävelyn on ajateltu auttavan erektiohäiriöihin parantamalla verenkiertoa. Nopea kävely, juokseminen ja muut aerobiset aktiviteetit parantavat seksielämää samaan tapaan kuin ne estävät sydänkohtauksia. Nämä harjoitteet nimittäin pitävät verisuonet puhtaina, jolloin tuloksena voi olla vahvempi ja pidempi erektio. Tarmokas liikunta vapauttaa myös endorfiinia ja rentouttaa kehoa, mikä saattaa parantaa seksuaalista suorituskykyä.

5. Uinti

Koska onnistuneessa seksissä on usein kysymys kestävyydestä, pitkän matkan uinti voi auttaa jaksamaan pidempään. Vähintään 30 minuuttia kestävät uinti kolme kertaa viikossa lisää seksuaalista kestävyyttä. Se on myös oiva tapa painonpudotukseen, mikä myös parantaa seksielämää. Erään ylipainoisia miehiä tutkineen tutkimuksen mukaan vain 10 % painonpudotus auttoi jopa kolmasosaa tutkituista parantamaan seksuaalista suorituskykyään. Ei ole myöskään mikään salaisuus, että liian rasvan poistaminen ja vatsalihasten parempi näkyvyys auttaa parantamaan viehättävyyttä potentiaalisten kumppanien silmissä.

Kommentoi »