Nämä asiat aiheuttavat miehille epävarmutta

Nämä asiat aiheuttavat miehille epävarmutta
Miehetkin ovat epävarmoja itsestään, vaikka he eivät sitä myönnäkään. WebMD listasi useimmin nolostumista ja häpeää aiheuttavat asiat miehen kehossa.
Julkaistu 28.1.2016

1. Röyhtäily

Muutama ryöhtäys ruuan jälkeen on normaalia, mutta jatkuva ryöhyttely ei. Jos miehen vatsakin on kipeä, kannattaa hänen käydä lääkärissä, sillä kyseessä voi olla ruuansulatusvaiva.

2. Piereskely

Vaikka julkinen piereskeley onkin noloa, ilmiö itsessään on harmiton. Jos miestä kuitenkin pierettää jatkuvasti, vaikkapa yli 25 kertaa päivässä, kannattaa hänen käydä lääkärissä. Voimakkaasta ilmanpäästöstä kärsivän kannattaa myös välttää ainakin hiilihapollisia juomia ja papuja.

3. Kehon haju

Tämä ei tarkoita pelkästään hien hajua, vaan myös hikoilevalla iholla elävää bakteeristoa. Suihkussa käyminen ja päivittäinen saippuan käyttö on suotavaa.

4. Nivussilsa

Huono hygienia, liiallinen saippuapesu ja esimerkiksi kuntosalilaitteiden likaisuus ovat oivia nivussilsan alkutekijöitä. Silsa tarttuu huomaamatta ja aiheuttaa viheliäistä kutinaa ja punoitusta. Sen voi kuitenkin hoitaa kätevästi apteekista saatavilla silsavoiteilla.

5. Jalkasilsa

Kun edellämainittu sieni-infektio siirtyy jalkoihin ja varvasväleihin, puhutaan urheilijan jalasta. Sen voitaa samoilla voiteilla kuin nivussilsankin.

6. Sisäänkasvaneet kynnet

Varpaankynsien leikkaaminen ei ehkä ole sitä parasta ajanvietettä, mutta siihen kannattaa uhrata aikaa ja vaivaa. Huonosti leikatut kynnet voivat nimittäin aiheuttaa kynnen sisäänkasvamista, turvotusta, kipua ja tulehduksia.

7. Pahanhajuinen hengitys

Tupakointi, voimakkaiden mausteiden käyttö sekä kuiva suu ovat yleisimpiä syitä pahanhajuiseen hengitykseen. Kannattaa myös harjata kieli hampaiden yhteydessä, sillä pahasta hajusta vastuussa olevat bakteerit asuvat pitkälti kielen pinnalla.

8. Impotenssi ja muut seksiin liittyvät ongelmat

Erektiohäiriö on yleinen vaiva vanhemmilla miehillä. Muita seksiin liittyviä, noloksi koettuja ongelmia ovat ennenaikainen siemensyöksy sekä haluttomuus. Lääkäriä kannattaa konsultoida avun saamiseksi. Lisäksi terveelliset elämäntavat sekä liikunta ehkäisevät erektiohäiriöiltä.

9. Eturauhasen liikakasvu

Vaiva on yleinen vanhemmilla miehillä. Eturauhasen kasvaessa se saattaa painaa virtsarakkoa, aiheuttaen luonnon kutsun normaalia useammin. Tällöin miehen pitää ravata vessassa yölläkin. Vaivaan on onneksi saatavilla apua lääkkeiden ja mahdollisen leikkauksen muodossa.

Lähde: WebMD.com

1 kommentti