Terve.fi

Naiset suosivat flirttailevia miehiä hedelmälliseen aikaan

Naiset suosivat flirttailevia miehiä hedelmälliseen aikaan
Flirttailu puree naisiin parhaiten kuukautiskierron hedelmällisimpään aikaan, selviää tuoreesta BBC:n uutisoimasta brittitutkimuksesta.
Julkaistu: 17.12.2009

Englantilainenkehityspsykologi Edward Morrison pyysi joukon naisia tutkimaan erilaisiakasvojen ilmeitä. Hän huomasi, että naisen ovulaation aikaan flirttailevatilmeet olivat enemmän heidän mieleensä.

Morrisonin mukaanonnistunut flirttailu vaatii taidon lukea ja ymmärtää kasvojen ilmeitä sekäkyvyn tiedostaa, mitä itse viestittää ilmeillään muille. Hänen mukaansa onsilti vaikea määritellä, mitä kaikkea flirttailevuus pitää sisällään ja kuinkapaljon siitä tapahtuu tiedostamatta.

- Jos haluaa jonkunihmisen huomion esimerkiksi joulujuhlissa, tehokas flirttailu saattaa auttaaasiaa, Morrison vihjaa.

Osana Portsmouthinyliopistossa teetettyä tutkimusta 16 naista pyydettiin myös analysoimaananimoitujen kasvojen flirttailevuusastetta. Tutkijat huomasivat, että naisetpitivät kaikkein eniten kasvoista, jotka liikkuivat eniten. Ilmeikkyys siisvetoaa naisiin enemmän kuin jäyhä kivikasvoisuus. Tutkijat totesivat, ettänaiset tunnistavat myös tietyt paritteluun liittyvät sosiaaliset vihjeet hyvin.

- Kaikesta huolimattatiede on vielä valovuosien päässä sen taikakaavan löytämisestä, mikä kertoisimiksi nainen pitää jotain miestä kiinnostavana, Morrison kiteytti.

Lue lisää:

Keskustele:

Kommentoi »