Naisen esileikki - Puhu hänet kuumaksi

Naisen esileikki - Puhu hänet kuumaksi
Naisen esileikki on keskustelu. Haluton nainen syttyy, kun hänelle jutellaan. Miksei näin tapahdu?
Julkaistu: 30.11.2018

Seksuaalinen innostuminen ei ole ongelma uunituoreessa suhteessa; se tapahtuu kuin itsestään. Kun suhde vakiintuu ja arkipäiväistyy, seksuaalinen innostuminen laimenee. Niin vain käy. Uutuudenviehätys poistuu ja tilalle syntyy parisuhde kaikkine haasteineen.

Seksi on parisuhteen liima. Tämän tiedostavat kaikki ne, joiden seksielämä on hiipunut. Moni pitkä suhde on joko kokonaan seksittömiä tai seksiä on harvoin.

Monet sanovat, seksiä ei ole, koska ei ole aikaa kahdenkeskisyyteen. Ja sitä todistavat monet tutkimuksetkin. Arjen ruuhka on pois parisuhteen ajasta.

Naisen ja miehen seksuaalienergia on erilaista

Miehen seksuaalienergia on kuin bensa; syttyy helposti, leimahtaa ja laantuu nopeasti.

Naisen seksuaalienergia on kuin öljy; se on hitaammin syttyvää ja pitkäkestoisempaa kuin miehen.

Erilaisuutta voidaan kuvata myös näin: Mies on tuli ja nainen on vesikattila. Tulen tehtävä on lämmittää vesi.

Nainen säilyttää seksuaalienergiansa eri tavalla kuin mies, koska nainen ei luovuta energiansa pois, niin kuin mies siemensyöksyssä. Tämä näkyy siinä, että seksin jälkeen moni mies nukahtaa, mutta moni nainen voisi lähteä vaikka lenkille.

Kun nainen ja mies tunnistavat ja tunnustavat erilaisen seksuaalienergiansa, se auttaa, kun haluaa parantaa parisuhteen seksuaalista läheisyyttä.

Väärinkäsitysten noidankehä

Jos kumppanit yrittävät löytää samanlaisuuden seksikäyttäytymisessään, epäonnistumisen vaara on suuri. Mies ei tajua naista, eikä nainen miestä.

Parisuhteissa mies kokee, että ei ole läheisyyttä, koska ei ole seksiä. Nainen kokee, ettei ole seksiä, koska ei ole läheisyyttä. Noidankehä pitää seksin poissa eikä ulospääsyä tilanteesta löydy.

Nainen on itä, mies on länsi

Miehen seksuaalisuus on yksioikoisempaa kuin naisen. Moni mies kiihottuu pornosta, seksin katselemisesta. Nainen on mutkikkaampi. Naisen seksuaaliset halut syttyvät pitkässä suhteessa kohtaamisesta.

Länsimainen seksuaalisuus keskittyy navan alle, genitaaleihin. Seksi ajatellaan edelleen olevan yhtä kuin yhdyntä. Idässä, Aasian maissa, seksuaalisuus nähdään kokonaisvaltaisemmin; sieltä tulevat meille tantraseksin opit.

Meillä on paljon opittavaa vapautuaksemme yhdyntäkeskeisestä seksistä kokonaisvaltaisempaan kohtaamiseen ja seksuaalisen rakkauden jakamiseen. Kokonaisvaltainen ajattelu ymmärtää myös naisen seksuaalisuutta paremmin kuin länsimainen.

"Haluton" on liian nopea leima

Miehen ja naisen haaste on ymmärtää toistensa erilaista seksuaalisuutta. Erilaisuus ei ole uhka vaan mahdollisuus.

Miehen seksuaalinen halu ei ole naiselle malli, jota naisen pitäisi alkaa itsessään toteuttamaan.

Moni nainen tarvitsee enemmän aikaa syttyäkseen. Monissa suhteissa mies ei ota tätä huomioon, vaan pitää kumppaniaan haluttomana. Liian moni nainen ei pidä seksistä kumppaninsa kanssa, koska kokee, ettei ehdi koskaan itse mukaan koko touhuun.

Siinä vaiheessa kun nainen on syttynyt, mies jo kuorsaa ja koko sessio on ohi.

Nainen vietellään parisuhteessa kohtaamisella

Nainen vietellään kohtaamisella. Siksi naiset usein puhuvat parisuhteissaan puhumisen tärkeydestä. Naiset kokevat herkästi, ettei kommunikointi suju, kun pohtivat parisuhteensa huonoa tolaa.

Jos mies ymmärtää, että keskustelu, puhuminen ja kohtaaminen ovat naiselle esileikkiä, luulen, että moni mies haluaisi panostaa tähän puoleen.

Miehen huomio ja kiinnostus naiseen herättävät naisessa läheisyyden ja turvallisuuden tunteen.

Läheisyyden ja turvallisuuden tunne ovat parisuhteessa naiselle juuri niitä avaimia, jolla mies saa kattilan veden kuumenemaan ja öljyn notkeaksi.

Kirjoittaja Marjo Ehn on pari- ja seksuaaliterapeutti, teologi ja pappi.

“Työssäni pariterapeuttina autan ihmisiä selviämään ongelmistaan parisuhteissa ja eroissa. Vaikka työni on isosti parisuhteiden varjopuolissa, olen säilyttänyt vahvan uskoni parisuhteeseen. Monet selviävät parisuhteiden ongelmista”, Marjo Ehn kertoo.

1 kommentti