Terve.fi

Nainen: eikö seksi huvita - näillä ruoilla palautat halut

Nainen: eikö seksi huvita - näillä ruoilla palautat halut
Seksuaalinen haluttomuus on naisilla varsin yleinen vaiva ja se voi johtua monista asioista. Esimerkiksi ehkäisypillerit tai työstressi voivat aiheuttaa halujen katoamista. Haluttomuutta voi kuitenkin yrittää omatoimisesti palauttaa, kunhan vain ensiksi itse tunnistaa ongelman.
Julkaistu 15.9.2009

Monet ruoat kiihdyttävät luonnollisesti seksihaluja, joten niistä voi löytyä apu ilman lääkärissä käyntiä. Associatedcontent.com –verkkosivusto on listannut puoli tusinaa ruokia, joiden pitäisi toimia kehossa halujen herättäjinä.

Avokadot. Avokadot sisältävät runsaasti kaliumia, joiden on todettu säätelevän naisten seksihormonien tuotantoa. Lisäksi avokadon sisältämä foolihappo antaa energiaa.

Basilika. Basilika parantaa verenkiertoa elimistössä, myös sukupuolielimissä. Kaiken lisäksi se rentouttaa ja tuo mielihyvää. Se myös maistuu hyvältä monissa ruoissa – etenkin tomaattiruoissa.

Valkosipuli. Valkosipuli on voimakas mauste, mutta siitä voi löytyä apua haluttomuuteen. Tuore valkosipuli sisältää nimittäin luonnostaan verenkiertoa sukupuolielimissä parantavia yhdisteitä. Jauhetulla valkosipulilla ei Associatedcontent.com –sivuston mukaan ole samanlaista vaikutusta.

Kurpitsan siemenet. B-, C-, E-, D- ja K-vitamiinien tiedetään lisäävän seksuaalista halukkuutta ja kurpitsan siemenet sisältävät niitä kaikkia. Lisäksi kurpitsan siemenissä on kaliumia ja omega-3-rasvahappoja, jotka myös ovat hyviä ”seksiruokia”.

Edellä mainitut ruoat auttavat erityisesti naisia kohentamaan halujaan, mutta niiden lisäksi on olemassa myös ruokia, jotka toimivat vastaavalla tavalla miehillä, ja samalla kiihottavat naista. Sellaisia ovat:

Selleri. Sellerissä on mieshormoni androsteronia, joka miehen hikoillessa saattaa laittaa naisen jalat tutisemaan.

Mantelit. Mantelit tehostavat miehen seksihormonien tuotantoa. Lisäksi manteleiden haju parantaa tutkimusten mukaan naisilla seksuaalista halukkuutta, joten niistä hyötyvät varmasti molemmat osapuolet.

Lue lisää:

Kommentoi »