Kauneus

Sitruuna on herkullinen ihonhoitotuote

Sitruunaa voi käyttää ruoan ja juoman lisäksi monenlaisiin ihonhoito- ja kauneustarkoituksiin.

Teksti Johanna Rytkönen
Kuvat Thinkstock
25.6.2015

Leaf.tv listasi vinkit, joiden avulla voit käyttää sitruunaa tehokkaana ihonhoitotuotteena.

Sitruunaa kauniille iholle 

Jos haluat kirkkaamman ja pehmeämmän ihon, käytä tuoretta sitruunamehua mihin tahansa kehonosaasi, kuten polviin, kyynärpäihin ja kasvoihin. Sitruunamehu myös haalistaa pisamia ja maksaläiskiä, kun levität sitä näille alueille ennen nukkumaanmenoa.  Viikon tai kahden sisällä sitruunamehu puhdistaa ihosi ja vaalentaa sen väriä.

Voit myös lisätä puoli kupillista tuoretta sitruunamehua kylpyveteesi ja kylpeä 20 minuutin ajan saadaksesi koko ihon kattavan hoidon.Jos ihosi on herkkä sitruunahapolle, voit laimentaa sitä vedellä. Sitruunamehua ei kannata levittää iholle ennen auringolle altistumista, sillä se tekee ihosta herkemmän auringolle.

Sitruuna ja mustapäät

Mustapäistä pääset eroon hieromalla sitruunamehua mustapääalueelle ennen nukkumaanmenoa. Kun heräät, huuhtele kasvosi viileällä vedellä. Toista hoito joka ilta, kunnes mustapäät ovat poissa.

Lue myös: Näin pääset eroon mustapäistä

Sitruunanaamio

Sitruunamehusta voi tehdä myös kosteuttavan naamion sekoittamalla saman verran hunajaa, sitrunaa ja oliiviöljyä. Levitä seos ihon kuiville alueille ja anna sen kuivua läpikotaisin noin 10 minuutin ajan. Huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Sitruunainen kasvovesi

Rasvaiselle iholle sitruunamehusta saa hyvän kasvoveden sekoittamalla kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, kaksi ruokalusikallista vodkaa, yhden ruokalusikallisen tislattua vettä sekä yhden teelusikallisen hamamelista. Levitä seos pumpulilla kasvoillesi ja huuhtele sen jälkeen pois. Kasvovettä voi säilyttää jääkaapissa noin viikon ajan.

Lue myös: Tee itse meikinpoistoaine

Kuorinta-aine sitruunasta

Jos haluat kuoria kuolleet ihosolut pois, hiero ihoasi sitruunalohkolla, johon on levitetty puoli teelusikallista sokeria. Voit myös sekoittaa sitruunamehua, sokeria ja pienen määrän vettä, ja käyttää tätä seosta kuorinta-aineena. Kuori iho joka ilta poistaaksesi kasaantuneet kuolleet ihosolut.

Sitruuna ryppyjä vastaan

Ryppyjä ehkäisevän kasvonaamion saat, kun sekoitat teelusikallisen hunajaa, muutaman tipan sitruunamehua ja tipan makeaa manteliöljyä. Levitä seos kasvoillesi, anna sen kuivua 20 minuuttia ja huuhtele pois.

Lähde: Leaf.tv

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi