Näin saat täyteläiset huulet

Näin saat täyteläiset huulet
Muhkeat huulet ovat miljoonien naisten haave, kiitos Angelina Jolien ja Kylie Jennerin. Nyt kerromme, kuinka saat täyteläiset huulet - ilman täyteaineita.
Julkaistu 29.12.2015

Optinen harha 

Aivan kuten tummat housut saavat käyttäjänsä jalat näyttämään hoikemmilta, tummat huulipunasävyt saavat huulet näyttämään kapeammilta. Ja päinvastoin: vaaleat sävyt luovat vaikutelman suuremmista huulista.

Levitä hohtavaa korostustuotetta amorinkaarelle. Se heijastaa valoa saaden ylähuulen näyttämään isommalta. Alahuulen saat näyttämään aavistuksen pulleammalta häivyttämällä sen alle hieman varjostustuotetta.

Käytä huulten keskiosassa vaaleampaa huulipunasävyä kuin ulkonurkissa, sillä se luo 3D-efektin täyteläisemmistä huulista. Samasta syystä sipaise myös huulikiiltoa huulten keskelle. Kiiltävät huulet näyttävät ylipäänsä suuremmilta kuin mattapintaiset.

Toisaalta, jos ylirajaat huulesi huultenrajauskynällä, käytä sen jälkeen vain mattahuulipunaa. Kiilto nimittäin korostaa kaikkea, joten huulten oikeat rajat näkyisivät kiiltävän huulipunan tai huulikiillon läpi epäviehättävästi.

Kuori huulet ruusuisiksi 

Huulten kuoriminen ei ainoastaan poista kuollutta ihosolukkoa vaan se myös stimuloi huulten verenkiertoa saaden ne turpoamaan hieman sekä näyttämään sileämmiltä ja ruusuisemman värisiltä.

Huulten iho on erityisen ohutta eikä se uudistu yhtä nopeasti kuin kasvojen muu iho, joten ne kannattaa kuoria vain kerran viikossa.

Tehokas ja hyvänmakuinen huulten kuorinta-aine syntyy kahdesta ainesosasta: hunajasta ja sokerista.

Turvota huulet kiillolla 

Kokeile huulia turvottavaa huulikiiltoa. Niissä käytetään usein vaikuttavina aineina kanelia, piparminttua, pippuria tai mentolia, jotka ärsyttävät huulten ihoa ja saavat ne turpoamaan väliaikaisesti. Huulten pienet juonteet myös tasoittuvat kiillon ansiosta, mikä luo vaikutelman täyteläisemmistä huulista.

Turvottavien huulituotteiden huono puoli on tietenkin niiden aiheuttama epämukava, kirvelevä tunne, mutta se ei kuitenkaan ole riski terveydelle.

Vinkki!

Voit tehdä huulia turvottavan DIY-tuotteen sekoittamalla yhteen saman verran kookosöljyä, cayennepippuria ja kanelia. Hiero huulille, anna vaikuttaa hetki ja huuhtele pois viileällä vedellä.

Kirjoittaja Mimi Kantele on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -lehden toimituksessa.

Kommentoi »