Kauneus

Kestävän huulimeikin salaisuudet

Jos huulipunan jatkuva lisääminen kyllästyttää, ota käyttöön pohjustaja, kynä, sivellin ja puuteri.

Teksti Emine Erdogan
Kuvat Fotolia
26.8.2014

Näin onnistut kestävässä huulimeikissä varmasti

1. Kuori huulet

Levitä huulille hunajaa ja hiero niitä hellävaraisesti sokeripalalla. Pyyhi tai pese hunaja pois. Jos huulet ovat todella kuivat, levitä niille yöksi tuhtia voidetta. Muista, että huulipuna levittyy ja pysyy paremmin sekä näyttää kauniimmalta, kun huulten iho on kunnossa.

2. Pyyhi huulet puhtaiksi paperilla

Levitä huulille ohut kerros pohjustus­ainetta. Pohjustaminen tasoittaa juonteita, tuo värin paremmin esille ja pidentää meikin kestoa. Se helpottaa myös rajauksen tekoa, koska kynä liukuu paremmin pohjustetuilla huulilla.

3. Rajaa huulet kynällä

Se korostaa­ huulten muotoa ja estää punaa karkaamasta juonteisiin. Kynällä voit myös huijata lisää muhkeutta. Aloita rajaaminen huulten keskeltä. Etene kohti suupieliä lyhyin viivoin. Väritä huulet lopuksi kauttaaltaan. Jokaista huulipunasävyä varten ei tarvita omaa rajauskynää. Hanki kynä, jonka sävy on lähellä huuliesi väriä. Silloin se sointuu useimpien punien kanssa. Saatavilla on myös värittömiä rajauskyniä.

4. Levitä puna huulipunasiveltimellä

Näin saat levitettyä punan tarkemmin ja väriä tulee huulille ohuempi kerros. Ota siveltimeen punaa ja maalaa huulet lyhyin vedoin. Paina ylimääräinen puna kasvopaperiin, jotta puna tarttuu huuliin paremmin.

5. Ota meikkisieneen läpikuultavaa irtopuuteria­, ja taputtele sillä­ ­ke­vyesti huulia

Puuteri kiinnittää ­punan ja parantaa sen kestävyyttä. Voit taputella puuteria huulille myös sormilla. Lisää puuteroinnin jälkeen vielä ohut kerros punaa siveltimellä. 

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi