Kauneus & Terveys

Näin onnistut hiusten värjäyksessä

Vaikka hiusten värjäys onkin kallista ja aikaa vievää, se voi myös nuorentaa ilmettäsi vuosilla. Värjäämisen ei tarvitse olla rasittavaa ja hankalaa.
Kuvat Thinkstock

Näillä WebMD:n ohjeilla löydät hiuksillesi juuri oikean värisävyn ja saat kampaamossa haluamasi lopputuloksen.

5 keinoa onnistua kotivärjäyksellä 

Oikea värisävy löytyy pakkauksen takaa

Väripakkauksen kyljessä olevan mallin tarkoitus on vain kiinnittää huomiosi tuotteeseen, ei ennustaa hiustesi tulevaa värisävyä. Oikean värisävyn löydät paketin takana olevista kuvista, joista selviää, miltä väri tulee näyttämään hiuksissasi.

Värjää asteittain

Jos olet epävarma sopivasta sävystä, valitse vain hiukan omaa väriäsi vaaleampi tai tummempi sävy. Liian vaalea sävy on helpompi värjätä myöhemmin tummemmaksi kuin liian tumma takaisin vaaleaksi.

Kysy neuvoa

Jos värjääminen herättää kysymyksiä, voit soittaa väripakkauksesta löytyvään neuvontanumeroon.Jos hiuksissa on esimerkiksi permanentti tai niitä on käsitelty muuten kemiallisesti, ota selvää, mikä värjäystekniikka sopii hiuksillesi.

Levitä väri oikein

Jos olet valinnut tumman sävyn, aloita värjääminen hiusten juuresta ja värjää latvat vasta viimeiseksi. Jos taas värjäät vaaleammaksi, tee päinvastoin.

Älä pese hiuksiasi 48 tuntiin

Näin väri ehtii imeytyä. Älä pese hiuksia kovin kuumalla vedellä, sillä se saattaa avata hiussuomut, jolloin väri lähtee pois.

3 vinkkiä, joilla onnistut kampaamossa 

Ota mukaan valokuva

Näytä kampaajallesi kuva värisävystä, jolla haluat hiuksesi värjättävän. Näin kampaaja saa visuaalisen käsityksen siitä, mitä haluat.

Kuvaile värisävyjä

Jos sinulla ei ole mukanasi kuvaa, käytä esimerkkinä ruoka-aineita kuvaillessasi värisävyä. Hunaja, karamelli ja espresso ovat paljon tarkempia värimääritelmiä kuin kullanvärinen tai ruskea.

Keskustele kampaajan kanssa

Jos olet menossa uudelle kampaajalle, varaa ensin aika konsultaatioon. Se ei maksa mitään ja saattaa säästää sinut kuukausien katumiselta.

Julkaistu: 25.6.2015
Kommentoi »