Terve.fi

Näin miehet surevat eroa

Näin miehet surevat eroa
Vaikka naiset usein ajattelevatkin, että miehet eron tullessa eivät juuri hetkahdakaan, se ei ole totta. Miehet ovat toki paljon yksityisempiä surunsa kanssa, eivätkä esimerkiksi puhu ystävilleen naisten tapaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että miehet eivät surisi eroa.
Julkaistu: 19.2.2012

Cosmopolitan kertoo miehen näkemyksen eron jälkeisestä surusta.

Taistelu kyyneliä vastaan

Miehetkin itkevät, mutta toisin kuin naiset, he itkevät yksikseen. Kertoessaan erosta, he eivät ehkä itke julkisesti, vaan piipahtavat vessaan keräämään itsensä, etteivät kaverit näkisi kyyneleitä. Yksin kotona miehetkin saattavat huudattaa musiikkia ja vollottaa oikein kunnolla. Itkeminen kuitenkin yleensä helpottaa, jos suru on tuore ja kivulias.

Aggressiot    

Miehet saattavat koittaa korvata henkisen kipunsa fyysisellä kivulla, mikä saa heidät lyömään vaikka betoniseinää. Myös kova kuntoilu auttaa kiinnittämään huomion muualle. Jotkut miehet purkavat aggressioitaan vähemmän fyysisesti, esimerkiksi Call of Duty –maratonilla. Aggressiivisuus ja fyysinen kipu antavat miehille tavan käsitellä suuria tunteita, joita heidän on muuten hyvin vaikea käsitellä.

Taistelu yhteenpaluusta

Jossain vaiheessa mies saattaa ymmärtää, minkä kultakimpaleen on päästänyt näpeistään. Tämän jälkeen hän yrittää korjata asian. Hyvin usein mies ei kuitenkaan ymmärrä, mistä pitäisi aloittaa. Mies saattaa anoa naistaan takaisin, lupaamalla korjata pahat tapansa – vaikka ei osaisi nimetä yhtäkään pahaa tapaansa. Hän saattaa myös alentua pyytämään seksiä– vanhojen aikojen kunniaksi. Kun nainen viimein tyrmää miehen yritykset, osaa mies ehkä paremmin ajatella omaa tulevaisuuttaan ilman naista.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentoi »