Näin korjaat asiat uskottomuuden jälkeen - 10 vinkkiä

Näin korjaat asiat uskottomuuden jälkeen - 10 vinkkiä
Useat tilastot kertovat, että noin kolmannes ihmisistä pettää kumppaniaan jossain vaiheessa. Useimmat parit kuitenkin pysyvät yhdessä uskottomuuden jälkeen, mutta se ei tarkoita että he olisivat päässeet asiasta yli.
Julkaistu 25.6.2015

Uskottomuus aiheuttaa usein mustia pilviä parisuhteen ylle useiksi vuosiksi eteenpäin. Tässä brittiläinen parisuhde- ja seksivalmentaja Pam Spurr kertoo 10 askeleen toimintasuunnitelman, jolla suhdetta voi yrittää korjata uskottomuuden jälkeen.

1. Mieti 

Älä juokse heti avioerojuristin juttusille. Kumppanin ulos heittäminen muutamaksi päiväksi voi olla hyvä ratkaisu. Jos se ei onnistu, voit myös itse lähteä pois joksikin aikaa. On parasta rauhoittua ennen kuin tekee peruuttamattomia päätöksiä, joita voi katua ja joita on vaikea enää muuttaa.

2. Hae tukea 

Kerää ympärillesi luottoystäviä ja perheenjäseniä, jotka voivat lohduttaa sinua. On uskomatonta miten ulkopuolisen osoittama hellä huolenpito voi vakuuttaa sinulle, ettei tässä ole välttämättä kyseessä maailmanloppu.

3. Älä hyväksy painostusta 

Älä anna ulkopuolisten painostaa sinua jättämään uskotonta puolisoasi. Ihmiset ovat erilaisia, jotkut antavat aina anteeksi toiset eivät koskaan. Tee niin kuin näet omalla kohdallasi parhaaksi.

4. Selvitä mitä tapahtui 

Kun olet rauhoittunut, aloita tapahtuneen selvittely. On hyvä aloittaa hyväksymällä se, että molemmat osapuolet ovat saattaneet olla syynä parisuhteen alamäkeen.

5. Kuinka paljon haluat tietää? 

Kun alat tonkia puolisosi suhdetta, mieti tarkoin kuinka paljon yksityiskohtia haluat oikeasti tietää. Sinulla on oikeus kysyä, mutta kaikkein likaisimpien yksityiskohtien tietäminen vaikeuttaa monesti sopimista.

6. Anna tunteille aikaa 

Älä odota, että vihan ja pettymyksen tunteet häviävät nopeasti. Nämä vahvat tunteet eivät katoa helposti ja saattavat pompata pintaan odottamattomissa tilanteissa.

7. Älä tuo asiaa koko ajan esiin 

Vältä houkutusta käyttää pettämistä aseenasi riitatilanteissa. Tämä vain pilaa loputkin mahdollisuutenne yhteiseen tulevaisuuteen. Jos teillä on riitaa vaikkapa rahasta, ei ole kovin fiksua alkaa puhua tapahtuneesta syrjähypystä.

8. Keskustelkaa 

Nyt on aika aloittaa uudella ja luottavaisella asenteella. Ylläpitäkää jatkuvaa keskustelevuutta tästä lähtien. Tarkistakaa säännöllisesti kuinka toinen voi ja pitäkää huolta siitä, että kumpikin voi kertoa toisele huolistaan.

9. Hankkikaa apua 

Jos haluatte pysyä yhdessä, mutta riitelette jatkuvasti, ottakaa yhteyttä parisuhde- tai perheterapeuttiin.

10. Hauskuus takaisin suhteeseen 

Yrittäkää saada hauskuus takaisin suhteeseenne. Pitäkää huolta myös siitä, ettette pidä toisianne itsestäänselvyytenä. Lähettäkää flirttailevia tekstiviestejä ja pikku lahjoja, niin kuin teitte suhteen alussa. Menkää silloin tällöin treffeille ja pohtikaa asioita, joihin ensin toisessa rakastuitte. Pitäkää kerran kuussa parisuhdetapaaminen, jossa keskustelette suhteenne tilasta ja siitä, mitä toinen tuntee.

Kommentoi »