Näin kiharrat muotoiluraudalla: 4 helppoa vaihetta!

Näin kiharrat muotoiluraudalla: 4 helppoa vaihetta!
Miten kiharrat kutrit käräyttämättä? Opettele perustekniikka ja harjoittele kylmällä muotoiluraudalla.
Julkaistu 8.9.2014

Muotoiluraudalla voi suoristaa, taivuttaa, kohottaa ja kihartaa – kunhan tekniikka on hallussa. Harjoittele ensin kylmällä raudalla,­ jotta hiukset eivät kärähdä. Käsittele vain täysin kuivia hiuksia, sillä kuuma rauta vaurioittaa kosteaa kuontaloa.

  1. Suihkuta kuiviin hiuksiin lämpösuo­ja­­­­suihketta. Selvitä hiukset harjalla. Jaa hiukset neljään osioon piikkikamman avulla ja kiinnitä ne klipseillä. Ositus helpottaa kihartamista. Aloita muotoilu niskasta. Käsittele seuraavaksi sivut ja viimeiseksi päällimmäiset hiukset.
  2. Erota isosta osiosta parin sormen leveydeltä hiuksia. Pidä kiinni osion latvasta ja vedä sitä suoraksi. Ota muotoiluraudasta pystysuunnassa­ kiinni niin, että peukalosi osoittaa alaspäin. Vie rauta lähelle hiusten ­tyveä ja paina lämpölevyt yhteen.
  3. Pidä hiusosion latvasta kiinni. ­Pyöräytä raudasta kiinni pitävän käden ­rannetta taaksepäin niin, että peukalosi osoittaa eteenpäin. Muotoilu­rauta kään­tyy itsensä ympäri. Kiepauta osion latva alakautta kasvojen eteen. Hius kier­tyy spiraalimaisesti raudan ympärille.
  4. Purista lämpölevyjä kevyesti yhteen. Liu’uta muotoilurautaa rauhallisesti hiusta pitkin. Varmista, että hius on kiertynyt raudan ympäri, muuten kihara ei muodostu. Anna kiharoiden viilentyä hieman ennen kuin harot ne sormin auki tai harjaat ne.

  • Muista aina lämpösuojatuote. Se silottaa, hoitaa ja antaa tukea. Kihartamiseen sopii parhaiten vesipohjainen suihke. Öljy- tai silikoni­pohjaiset suihkeet toimivat paremmin suoristettaessa. Jos rauta ei liu’u tarpeeksi hyvin, syy voi olla muotoilutuotteen liiallinen määrä, turhan kova puristus tai likaiset lämpölevyt.
  • Jos haluat huolettoman lopputuloksen, vaihtele kiharrus­suuntaa. Mitä enemmän pyörität muotoilu­rautaa, sitä kiharammat hiuksista tulee. Saat laineikkaampia kiehkuroita työstämällä paksumpia osioita.
  • Virkistä kiharat seuraavana päivänä suolasuihkeella.
Kommentoi »