Kauneus ja Terveys

Näin kerrot ideoistasi!

Näin kerrot ideoistasi!
"Jos kerron mielipiteeni, kollegani suuttuu." Opi miten tuoda ideat esiin. Saat äänesi kuuluviin, kun harjoittelet sitä etukäteen.
Julkaistu: 11.9.2019
En voi kertoa mielipiteitäni töissä, koska kollegani voi suuttua. Kun sanoin hänelle ensimmäisen kerran vastaan, hän itki eikä tullut töihin kolmeen päivään.
Tilanne paheni. En uskaltanut puhua hänen kuullensa. Hän kai luuli, että eriävän mielipiteen kertominen johtui huonosta tuulesta. Siksi hän kävi välillä kysymässä, olenko edelleen pahalla tuulella.
Tämä ahdistaa ja tuntuu todella pahalta. En tiedä, miten saisin mielipiteeni sanottua silloin, kun kollegani on läsnä. Kävin asian takia työterveyspsykologilla ja puhuin pomolle.
Koska en halua riitoja, enkä halua aina alistua hänen tahtoonsa, välttelen häntä.” Maija, 42

Kerro ideoistasi

1. Avaa suusi kokouksen alussa.

Osallistu keskusteluun heti alkuvaiheessa. Päätä, että olet aktiivinen ja rohkea.

2. Tee taustatyötä.

Mieti mielipiteellesi perustelut, mutta tuo se palaveriin hieman keskeneräisenä. Älä ole epävarma tai täysin joustamaton. Näin tilaa jää myös muiden ideoille, etkä vaikuta hyökkäävältä.

3. Vältä pehmentäviä sanoja.

Kuulostat epävarmemmalta, jos käytät konditionaalia ja lieventäviä sanoja, kuten ehkä ja luultavasti.

4. Harjoittele ääneen.

Kun olet ensin puhunut itsellesi, on helpompi puhua muille. Vakuuta  itsesi. Jos kuulostat epäilevältä, muiden on vaikea uskoa sinua.

5. Treenaa epäonnistumista.

Mene tilanteeseen hällä väliä -asenteella. Kun ei ole pakko onnistua, on rennompi. Totuttele epäonnistumiseen improvisaatioharjoituksilla tai laulamalla karaokea.
Kommentoi »