Kauneus ja Terveys

Näin hoidat ihoasi talvella

Näin hoidat ihoasi talvella
Kaikkihan sen tietävät - talvi on iholle vaikeaa aikaa. Pakkaset ja kuiva ilma kuivattavat ihoa ja se saattaa tuntua kireältä, kutisevalta ja aralta. Voit kuitenkin taistella pakkasia ja kuivuutta vastaan näiden everydayhealth.comin vinkkien avulla.
Julkaistu: 25.6.2015

Taistele pakkasia ja kuivuutta vastaan näiden Everydayhealth.comin vinkkien avulla.

Hanki ilmankostutin 

Ilmankostuttimen höyry pitää huoneilman kosteana ja sitä kautta estää ihosi kuivumista. Laita ilmankostutin huoneeseen, jossa vietät eniten aikaa.

Termostaatti pienemmälle 

Kun talvella on kylmä, sisätiloissa lyödään patterien nupikat kaakkoon. Liian lämmin sisäilma kuitenkin saattaa kuivattaa ihoa entisestään. Jos talossasi on lisäksi säädettävä ilmanvaihtojärjestelmä, kannattaa säätää se vaihdetta pienemmälle kuin kesällä.

Vältä kuumia suihkuja 

Pitkä, kuuma suihku kuulostaa pakkasesta tulon jälkeen enemmän kuin houkuttelevalta, mutta kannattaa vastustaa kiusausta, sillä kuuma vesi riisuu ihon sen öljyistä. Vältä myös kuumaa vettä käsiä pestessäsi.

Valitse saippua tarkoin 

Käsiä pestessä saippualla ei ole niin suurta merkitystä kuin suihkugeeleillä. Vältä edullisimpia perusmalleja, sillä ne yleensä aiheuttavat ihon kuivumista. Käytä sen sijaan kosteuttavia ja miedompia vaihtoehtoja.

Käytä kosteusvoiteita vuodenajan mukaan 

Pakkasiin kannattaa varautua kosteuttavilla ja kermaisilla voiteilla. Talvisaikaan kosteusvoidetta kannattaa laittaa myös ennen nukkumaanmenoa. Muista välttää ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät alkoholia!

Kosteuta usein 

Hiero kosteusvoide ihollesi heti suihkusta tultuasi – kuitenkin vasta pyyhekuivaamisen jälkeen, jolloin voide sulkee jäljelle jääneen veden iholle. Tällöin kosteuttava vaikutus on pidempi. Muista käyttää kosteusvoidetta jokaisen käsienpesun jälkeen ja käytä mielellään vedenpitäviä hanskoja tiskatessasi tai siivotessasi.

Käytä aurinkovoidetta 

Aurinkovoidetta kannattaa käyttää myös talvella uv-säteilyä vastaan. Muista valita kosteuttava vaihtoehto!

Käytä oikeanlaisia vaatteita 

Talven pukeutuminen kannattaa miettiä ensisijaisesti mukavuuden kannalta. Jos haluat käyttää villavaatteita, pue alle jotain hengittävää, jotta villakangas ei pääse suoraan ärsyttämään ihoa. Käytä lämpimiä hanskoja ja vaatteita, jotka ovat lämpimiä, mutta eivät hiosta.

Syö oikein 

Vaikka yleensä ihonhoitoon keskitytään ulkoisin voitein, voi ihon kuntoon vaikuttaa myös syömällä oikein. Esimerkiksi lohi sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, joista on apua ihonhoidossa.

Vaihda märät vaatteet uusiin 

Talvella vaatteet kastuvat, mikä johtaa helposti ihon kuivumiseen ja kutiamiseen, jos märkiä vaatteita pidetään päällä kauan. Vaihda märät vaatteet mahdollisimman nopeasti kuiviin.

Jos mikään yllämainituista vinkeistä ei auta, kannattaa käydä apteekista hakemassa hydrokortisonivoidetta, jota saa ilman reseptiä. Jos senkään käyttö ei auta, selvitä asia lääkärin kanssa.

Kommentoi »