Näillä arkisilla tavoilla saatat tuhota hiuksiasi

Näillä arkisilla tavoilla saatat tuhota hiuksiasi
Hiukset kärsivät, jos hoidat niitä liikaa - vältä yleiset hiusmokat!
Julkaistu 11.4.2018

Kiirepäivät ja tiukat aikataulut rokottavat usein hiustenlaitosta ja niiden hoitamisesta. Hiustenhoitaminen on kuitenkin ihonhoidon ohella yksi merkittävä osa ulkoista terveydenhuoltoa.

- Tänä päivänä suurin ongelma hiuksille on jatkuva hiusten peseminen, stylisti ja hiustaiteilija Piatu Puhakka aloittaa.

24/7-yhteiskunnassa jatkuva hiustenpeseminen ja laittaminen ovat yleensä osana normaalia arkea. Puhakan mielestä hiustuotteiden ja pesukertojen kanssa tulisi kuitenkin olla tarkkana.

- Liika peseminen käytännössä avaa ehjää hiusta, mikä johtaa hiusten kuivumiseen, Puhakka toteaa.

Kuivat hiukset menevät helposti takkuun ja hankaloittavat hiustenlaittoa.

Useimmat ongelmatilanteet syntyvät kun käytetään hiustuotteita, jotka eivät sovi käyttäjän päähän.

- Jokaisen hiuslaatu ja hiuspohja ovat erilaiset ja siksi hiustuotteiden valitseminen on yksilöllistä, Puhakka toteaa.

Hiustuotteiden hankkimisessa tuoteselostus saattaa usein jäädä huomioimatta ja käteen saattaa tarttua haitallinen tuote.

- Joidenkin hiuspohja kestää esimerkiksi alkoholia sisältäviä pesuaineita, kun taas toisilla ne aiheuttavat hiuspohjan kuivumista ja hilseilyä, hän jatkaa.

Hiuspohjan kuivuminen aiheuttaa hilseilyä.

Puhakka linjaa neljä arkipäiväistä tapaa haurastuttaa hiuksia:

1. Liika peseminen

Kiireisten päivien ja liikunnallisen elämän yhtälöstä saattaa usein koitua lukuisia suihkukäyntejä. Jatkuva hiusten peseminen rikkoo ja kuivattaa hiusta. Hiusten luontainen kosteustasapaino järkkyy jos niitä pestään useasti.

Ideaali hiustenpesumäärä olisi noin kaksi kertaa viikossa. Mikäli suihkukäyntejä kuitenkin tulee enemmän, voi kokeilla pestä hiuksia välillä pelkällä lämpimällä vedellä ja hoitoaineella. Shampoo on usein syypää hiusten kuivumiseen ja kulumiseen.

2. Kotivärjäily

Usein halpa ja kätevä valinta hiusten värjäämiseen on kotivärjäys. Kotiväri on kertaostolla halpa, mutta voi pidemmällä aikavälillä käydä kalliimmaksi kuin kampaajakäynti. Esimerkiksi tummentamisessa usein vanhan värin päälle levitetään uusi väri, mikä vaurioittaa hiusta. Hiusten luontainen kiilto häviää ja hiusväri muuttuu mattamaiseksi.

3. Liiallinen hiustenlaitto

Erilaisten aineiden käyttö vaikuttaa hiusten kuntoon. Voimakkaat aineet kuten hiuslakka ja kuivashampoo vaurioittavat pitkällä aikavälillä hiuksia. Vaihtoehtona ei välttämättä tarvitse olla hiustenlaiton vähentäminen, vaan itselle sopivien hiustenlaittotuotteiden suosiminen. Neuvoa hiustenlaittoon voi kysyä esimerkiksi kampaamoista.

4. Vääränlaiset hiustenhoitotuotteet

Usein hiustuotteita ostetaan sokeasti joko hinnan tai paketin värin mukaan. Oikeasti merkittävää on kuitenkin tuotteen sisältö, esimerkiksi shampoon kosteuspitoisuus. Kosteuttavat aineet ovat usein hellimpiä päänahalle.

Kaupan tuotteissa on hyvin usein alkoholia, mikä kuivaa ja vaurioittaa hiusta. Kampaamon tuotteet ovat taas monipuolisempia ja asiantuntijat ovat läsnä kertomassa tuotteista.

Kommentoi »