Kauneus & Terveys

Näe YSL:n kohutuin mallisto

Näe YSL:n kohutuin mallisto
Radikaali, ennennäkemätön – liberaali. Yves Saint Laurentin skandaalikokoelma vuodelta 1971 on nyt nähtävillä Pariisissa.

Yves Saint Laurentin vuoden 1971 kevätmallisto tunnetaan paremmin nimellä skandaalikokoelma. Mallisto haki vaikutteita 1940-luvulta ja aiheutti paheksuntaa sota-ajan tyylin uudelleentulkinnallaan.

Näytösmallien päällä nähtiin lyhyitä mekkoja, gangsterityylisiä housupukuja – ja se näyttävä, vihreä turkis. Mannekiinien kasvoilla oli maalattu outo ja liioiteltu meikki. Kaikki tämä oli lehdistölle ja vanhemmalle ikäluokalle liikaa.

Kohusta huolimatta nuoret naiset omaksuivat retrotyylin. It-tytön vaatevarustukseen kuului ainakin kukkakuvioinen kiinankreppilenki ja musta silkkinen jakkupuku.

La Fondation Pierre Bergé – Yves Saint Laurent järjestämässä ja Olivier Saillardin kuratoimassa näyttelyssä on esillä 28 vaatetta kyseisestä mallistosta, laaja kokoelma suunnittelijan luonnoksia, valokuvia näytösasuista ja lyhyt videotaltiointi muotinäytöksestä. Ehdottomasti vierailun arvoinen näyttely kaikille tyylistä ja muodin historiasta kiinnostuneille matkaajille.

Yves Saint Laurent 1971 La collection du scandale -näyttely 19. heinäkuuta asti. Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin, klo 11–18. Liput: 7 e. 3 rue Léonce Reynaud, Paris 16. arr. Lisätietoa täältä. 

Julkaistu: 25.5.2015
Kommentoi »