Terve.fi

Myyttejä seksistä - nämä kannattaa lukea

Myyttejä seksistä - nämä kannattaa lukea
Julkaistu: 30.5.2013

Myytti: Miehen seksuaalisuuden maksimi saavutetaan 18-vuotiaana, naisen 28-vuotiaana

Myytin mukaan miehen seksuaalinen kyvykkyys on korkeimmillaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä, kun taas naisilla seksuaalinen elämä saavuttaa huippunsa noin kymmenen vuotta miestä myöhemmin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä ei seksuaalista huippuikää voi tarkasti määritellä, vaikka miehet sen hieman naisia aiemmin saavuttavatkin. Kaikki on subjektiivista. Ikään ei kannata kiinnittää huomiota lakanoiden välissä muutenkaan.

Myytti: Vibraattori vie miehen itseluottamuksen sängyssä

Voiko yöpöydän laatikosta löytyvä  yksinäisen illan helpotus saada miehen surulliseksi? Todennäköisesti ei. Itse asiassa miehet yleensä haluavat käyttää seksileluja jomman kumman tyydyttämiseen – eri asia on, antaako miehisyys myöten, jotta asian voisi myöntää.

Myytti: G-pistettä ei ole olemassakaan

Moni nainen luulee, ettei heiltä löydy g-pistettä. Tutkimusten mukaan sellainen on kuitenkin jokaisella – se vain pitää löytää. G-piste löytyy yleensä emättimen etuseinämästä, joten ei kun etsimään!

Myytti: Miehet eivät saa useita orgasmeja

Orgasmi ja siemensyöksy eivät ole sama asia. Juuri kun mies on saavuttamassa huipun, kannattaa pitää pieni tauko aktissa, jolloin mies voi tuntea kutkuttavan tunteen ilman siemensyöksyä. Tosin taito vaatii harjoittelua, mutta kukapa ei haluaisi kyseistä taitoa osata?

Myytti: Peniksen koko on kaikki kaikessa..

… ainakin miehille. Mitä isompi, sen parempi? Ei välttämättä, jos naisilta kysytään, sillä liian iso varustus miehellä voi saada naisen kirkumaan enemmänkin kivusta kuin nautinnosta. Jos taas pituutta ei ole riittävästi, asennolla voi vaikuttaa asiaan – esimerkiksi lähetyssaarnaaja on hyvä asento, jos pituutta on tavallista vähemmän.

Myytti: Sukupuolitautia ei voi saada vedessä

Jotkut voivat luulla, että vesi huuhtoo pöpöt pois. Ei kannata uskoa tähän harhaan, sillä vedessä puuhailu enemmänkin kuivattaa paikkoja. Vesi huuhtoo pois emättimen luonnollista kosteutta, jolloin kitka saattaa aiheuttaa enemmän haavaumia emättimeen. Haavaumat vuorostaan ovat otollinen kasvualusta kaikelaisille bakteereille.

Myytti: Kuukautisten aikana ei voi tulla raskaaksi

Monet naiset laskevat varmoja päiviä kuukautiskiertonsa mukaan. Kuitenkin kuukautiskierron jokaisena päivänä on raskauden mahdollisuus, joten maalaisjärjen käyttö on sallittua. Siittiöt voivat elää naisen sisällä jopa viikon ajan, joten jos ovuloit heti kuukautisten jälkeen, saattaa hedelmöittyminen tapahtua. Huolehdi ehkäisystä myös kuukautisten aikana, mikäli et toivo raskautta.

Lue lisää:

1 kommentti