Terve.fi

5 asiaa naisen orgasmista

5 asiaa naisen orgasmista
Harva mies tuntee naisen anatomian niin hyvin, että voisi kehuskella tiedoillaan. Vaikka tietäisimmekin jotain hyödyllistä, harva meistä osaa sitä hyödyntää seksissä. Onneksi maailma on pullollaan tutkijoita, jotka puolestamme koettavat saada selville, miten nainen toimii seksin aikana.
Julkaistu 25.6.2012

New Scientistiä mukaillen tarjoammekin seuraavaksi viisi tieteen selvittämää asiaa naisen orgasmista.

1. G-piste on olemassa. G-piste on pieni alue klitoriksen yläpuolella, jota stimuloimalla voi tuottaa naiselle todella intensiivisen orgasmin (tai useammankin). Näin siis kuuluu yleinen uskomus. Tutkijoilta meni kuitenkin vuosikymmeniä aikaa pisteen löytämiseen. Nyt paikka on löydetty, mutta g-piste-orgasmin aiheuttajasta ja sen tarkasta sijainnista keskustellaan vieläkin kiivaasti.

2. On / Off. Seksi mielessä ajatus ei kulje ihan normaalisti. Se on miehille täysin normaalia, mutta naiset pistävät paremmaksi: heidän aivonsa menevät off-tilaan orgasmin aikana.

Neljä vuotta sitten tehdyn tutkimuksen mukaan suurin osa naisen aivoista kytkeytyy pois päältä orgasmin ajaksi. Muun muassa aivojen tunteita käsittelevä osa käy off-asennossa. Tutkimuksessa naisten ja miesten päät skannattiin PET-skannerissa itsetyydytyksen aikana. Miehillä samanlaista ilmiötä ei huomattu.

3. Monet naisista eivät voi saada orgasmia. 1999 tehdyssä amerikkalaistutkimuksessa selvisi, että yli 43 prosentilla naisista on ongelmia seksielämässään. Myös Kimalluksen   tekemässä Suuressa Suomalaisessa seksikyselyssä yli viidennellä suomalaisista (myös miehistä) on seksielämässään ongelmia. Näistä kolmannes johtuu orgasmivaikeuksista. Vaikka tilanne ei näytä kovinkaan valoisalta, uusia lääkkeitä kehitellään koko ajan ja niiden toivotaan tuovan helposta naisten orgasmiongelmiin.

4. Geenit vaikuttavat orgasmeihin. Ensimmäisen koskaan julkaistun, naisten orgasmia käsittelevän geenitutkimuksen mukaan jopa 45 prosenttia naisen mahdollisuudesta saada orgasmi johtuu geeneistä.

Useat naiset eivät saa yhdynnässä orgasmia lainkaan, eivätkä jotkut pääse siitä nauttimaan edes itsetyydytyksessä.

5. Tiede auttaa. Orgasmivaikeuksiin on kehitteillä erilaisia ratkaisuja. Yksi erikoisimmista on ehdottomasti selkäytimeen kiinnitettävä ”orgasmatron”, implantti, jolla pystytään stimuloimaan käyttäjää kauko-ohjauksella. Hanke on kehitysvaiheessa, vaikka koehenkilöiden saaminen on ollut työlästä.

Kommentoi »