Muotisuunnittelija Paola Suhosen kirjan päähenkilö on koira

Muotisuunnittelija Paola Suhosen kirjan päähenkilö on koira
Muotisisarukset Paola ja Pirkko Suhonen avaavat arkensa lastenkirjassa, jonka päähenkilö on koira.
Julkaistu 11.9.2015

SUUNNITTELIJA HALUAA OIKEUTTA ELÄIMILLE

Kirjassa Erikoiskoira Affe, talviseikkailu Lapissa koira katoaa tunturiin porojen perässä. Koiran esikuva on Paola Suhosen edesmennyt lemmikki.

- Kaikki kirjani tapahtumat ovat totta. Kaikki on tapahtunut Affelle. Se on esimerkiksi oikeasti hypännyt Finlandiatalon katolta, Paola Suhonen vakuuttaa.

- Eläinoikeusasiat ovat minulle rakkaita. Minusta on tärkeä huomata, että eläimen ja lapsen välille syntyy suhde. Eläimet ovat tyyppejä, jotka ovat mukana ihmisen elämässä.PAOLA ON PIRKKO-TÄTI

Paola Suhosen lastenkirja on myös perhekirja. Kirjassa toilailevat Paolan itsensä näköinen Pirkko-täti ja Kerttu, jonka vastine todellisuudessa on sisko Pirjo Suhosen tytär. Paolaa hiukan kaihertaa se, että Pirkko-täti on piirretty liian pyöreäksi.

Pirkko litkii Festivo-pönikästä viiniä. Tupakat on piilotettu.

- Myös kirjaa lukevalle aikuiselle avautuu oma tasoja, Paola kehuu.

Teoksessa näkyy runsaasti suomalaisia designtuotteita ja tuotemerkkejä, kuten Reilun kaupan luomukahvia ja Marlin luomuappelsiinimehua. 

AFFE OLI LÖYTÖKOIRA VIROSTAPaola haki koiransa aikoinaan Virosta löytökoirien tarhasta. Sekarotuinen Affe eli 15-vuotiaaksi, se kuoli vanhuuteen joulukuussa 2014. Affe on ikuistettu tatuoinniksi Paolan käsivarteen. 

Paolan uraa seuranneet tietävät myös Affen vaiheet tarkasti.

Paola Suhonen on Ivana Helsingin suunnittelija, yrittäjä ja elokuvaohjaaja. Ja nyt myös kirjailija. Kirjailija-muotisuunnittelija on erityisen tyytyväinen siihen, että teoksen selkämyksessä on hänen suunnittelemaansa kangasprinttiä. Kun kirjasarja saa pian lisää osia, lastenhuoneen kirjahylly alkaa kukoistaa.

Paola ja Pirjo Suhonen: Erikoiskoira Affe, Talviseikkailu Lapissa (Tammi). 

Kommentoi »