Kauneus & Terveys

Miten löydän merkityksen elämään?

Miten löydän merkityksen elämään?
Kysyjä on yksinäinen mies, jolla on rahahuolia. Miten elämään saisi mielekkyyttä ja läheisen ihmisen?
Kuvat Satu Kemppainen

Lukija kysyy:

”Päätin kirjoittaa sinulle, koska halusin purkaa elämääni. Minulla on rahahuolia, ja elämän tarkoitus on hukassa. Olen yksineläjä ja käyn töissä.

Tunnen itseni yksinäiseksi. Minulla on ongelmia psyyken kanssa. Tunnen, että olen epäonnistunut ja teen asiat aina väärin. Minulle ei ole suotu onnea.

Olen yrittänyt nauttia aurinkoisista päivistä, joita luoja on suonut. Mutta miten oppisin olemaan miettimättä menneitä virheitä ja uskoisin enemmän huomiseen?

Toinen ihminen vierellä olisi ehkä yksi ratkaisu, mutta en ole löytänyt sopivaa. En saa ehkä koskaan ketään, joka pitäisi minusta. Olen aika arka. Liikkuminen tuo hetkellisesti hyvän olon ja auttaa unohtamaan huoleni. "

Ilona vastaa:

Kiitos kysymyksestäsi! Kuulen sinun pohtivan, miten ylläpitäisit toivoa elämässäsi.

On helpompi elää, kun elämän voi jakaa läheisen kanssa. Jos viereltä puuttuu ihminen, kaikki asiat täytyy kohdata ja kokea yksin.

Jos taloustilanne on huono, elämästä joutuu jättämään pois asiat, joihin kuluisi rahaa.

Pidä puoliasi huolten edessä. On tärkeää, ettet anna yksinäisyyden ja rahattomuuden ajaa sinua pysyvästi ulkopuolisuuteen ja yksinäisyyteen.

Älä jätä itseäsi syrjään, vaan mene sinne, missä ihmiset ovat. Käy erilaisissa paikoissa ja tilaisuuksissa. Paikkakunnallasi on varmasti ilmaista toimintaa, johon voit osallistua. Sellaista järjestävät esimerkiksi kirjastot ja seurakunnat.

Arkuus ei ole huono asia. Päinvastoin, se voi olla viehättäväkin piirre.On tärkeää, että yrität kohdata ihmiset tasavertaisina, et alempaa tai ylempää.

En tunne sinua ja kykyjäsi tarkemmin. Siksi en pysty antamaan kovin tarkkoja ohjeita.

Kun haluat löytää jonkun ihmisen vierellesi, pidä tämä muistilista mielessäsi:

  1. Huolehdi puhtaudestasi ja siitä, että olet ulkoisesti siisti ja raikas.
  2. Pyri saamaan raha-asiasi tasapainoon. Tee sitä varten suunnitelma ja keskustele asiasta jonkun toisen ihmisen kanssa.
  3. Löydä itsellesi mielekästä tekemistä myös työn ulkopuolella.
  4. Lue kirjoja.
  5. Harrasta paljon sitä liikuntaa, josta sinulle tulee hyvä olo.
  6. Harjoittele kontaktin ottamista muihin ihmisiin.
  7. Arvosta itseäsi ja sitä kuka olet.

Toiveikkuuden säilyttämisessä auttaa kolme asiaa: ole armollinen menneisyyttä kohtaan, arvosta nykyisyyttä ja näe mahdollisuutesi vaikuttaa tulevaisuuteen.

Toivon sydämestäni, että löydät mielekkyyden ja merkityksen.

Kaikkea hyvää elämääsi!

Julkaistu: 10.6.2019
Kommentoi »