Terve.fi

Mistä johtuu erektion lopahtaminen kesken seksin?

Mistä johtuu erektion lopahtaminen kesken seksin?
Yleinen miehen ongelma on seuraava: pikkumies on valmis petipuuhiin eikä alku tuotakaan mitään ongelmaa, mutta homma hyytyy kesken kaiken, kun pikkumiestä ei enää huvitakaan. Onko kyse erektio-ongelmasta vai jostain muusta?
Julkaistu: 25.1.2012
Terve.fi:n blogisti, urologi Riitta Rönkä muistuttaa, että erektion kovuuden vaihtelu seksin aikana on luonnollista, eikä vika ole todennäköisesti silloin fyysinen, jos alkuun on päästy normaalisti.
- Tapahtumaan tarvitaan verenkierron ja hermoston toiminnan lisäksi ennen kaikkea kiihottumista ja halua. Edellä mainitut seikat voivat vaihdella paljonkin seksuaalisen toiminnan aikana, kuten myös peniksen jäykkyyden aste, Rönkä muistuttaa.
Urologin mukaan ”aaltoliike” erektiossa saattaa säikäyttää miehen pahanpäiväisesti, mikä pahimmillaan saattaa johtaa ikävään oravanpyörään, kun säikähdys vaikuttaa myös tuleviin seksihaluihin ja suorittamispaineet kasvavat.
- Onnistuuko, ei onnistu, onnistuuko ja näinhän siinä käy ettei onnistu. Adrenaliini voittaa niin helposti, eikä todellakaan ONNISTU! Onko minulla siis erektiohäiriö? Kyseessä voi ollakin pelko erektion onnistumisesta kerran parin epäonnistumisen jälkeen. Osoitettavaa vikaa ei siis välttämättä olekaan, Rönkä kirjoittaa.
Jos tuntuu, että seksi on vaikeampaa kuin ennen ja erektio johtuu lähinnä psyykkisistä tekijöistä, kannattaa esimerkiksi miettiä, voisivatko ongelmat johtua esimerkiksi seksielämän tylsistymisestä, pornon katselun lisäämisestä tai siitä, että partnerin kanssa seksistä keskustelu on vaikeaa tai hedelmätöntä.
Lähde: Terve.fi
Lue lisää:
Kommentoi »