Kauneus & Terveys

Minkälainen rakastaja olet?


Erilainen suhtautuminen seksuaalisuuteen voi olla todellinen haaste parisuhteelle. Testaa, minkälaisen kumppanin kanssa omat kemiasi käyvät yhteen.
Kuvat Antti Sepponen

Miten mieluiten aloitat päiväsi? 

A. Keskustelemalla päivän ohjelmasta kumppanini kanssa.

B. Kiihkeällä kaksiminuuttisella suihkun alla, yksin tai yhdessä.

C. Suukottelemalla ja halailemalla rakastani.

D. Pukemalla päälle edellisiltana valmiiksi viikatut vaatteet ja syömällä pikaisen mutta terveellisen aamupalan.

Saat tekstiviestin kumppaniltasi keskellä päivää. Toivotko, että hän… 

A. ilmoittaa sinulle, miten työpäivä on mennyt?

B. ehdottaa lounastapaamista läheisessä hotellissa?

C. kertoo ikävöivänsä sinua?

D. pääsee sittenkin hakemaan lapset töiden jälkeen?

Lempipaikkani lemmiskelylle on… 

A. sohva.

B. hissi, auton takapenkki tai vaikkapa keittiön pöytä.

C. kesäinen metsä tai autio hiekkaranta.

D. ikioma sänky.

Mitä mieltä olet seksileluista? 

A. Jos kumppanini haluaisi kokeilla, en olisi vastaan.

B. Leluissa löytyy.

C. Silkkihuivi ja höyhenet voisivat sytyttää.

D. Lelu, joka jouduttaa huippuun pääsemistä, olisi paikallaan.

Kumppanisi toivoo pikakäsittelyä ennen vieraiden tuloa, miten reagoit? 

A. Mitä vain hän haluaa!

B. Suostun, jos hän lupaa minulle erikoiskohtelua illalla.

C. Ei hän sellaisia ehdottelisi.

D. Äh, tukka menee sekaisin. Ei kiitos! 

Mikä pohjustaa sinua rakasteluvireeseen? 

A. Sauna ja yhteiset saunaoluet takapihalla.

B. Vihjailevat tekstiviestit ja härskit ehdotukset korvaan kuiskattuina.

C. Hellät sanat ja huomionosoitukset.

D. Se, että ehtii ajoissa sänkyyn.

Pidätkö pitkistä esileikeistä? 

A. Ne ovat jääneet viime aikoina vähiin, mutta jos puoliso on sillä tuulella, niin mikä ettei.

B. Jos jännitys säilyy huipulle asti.

C. Hetket ennen rakastelua ovat usein ihanimmat.

D. Enpä juuri, aika on usein vähissä.

Minkälaiset otteet kumppanilla pitää olla? 

A. Tutut ja turvalliset.

B. Rajummatkin otteet käyvät.

C. Hellät ja houkuttelevat.

D. Varmat ja määrätietoiset.

Rakastelussa tärkeintä on…  

A. tehdä toiselle hyvää.

B. jännitys ja nautinto.

C. rakkaus toiseen.

D. tyydytys.

Minkälaiset vuodevaatteet makuuhuoneessasi on? 

A. Ruutua ja raitaa.

B. Punaista silkkiä.

C. Valkoista puuvillaa.

D. Muotoonommeltua joustofroteeta.

Mitä teet mieluiten rakastelun jälkeen? 

A. Luen vähän kirjaa, ellei kumppanini halua katsoa televisiota.

B. Suunnittelen jo seuraavaa viritystä.

C. Ihastelen kynttilöitä tai tähdenlentoja rakkaani kainalossa.

D. Peseydyn ja nukahdan.

Rohkein seksifantasiasi? 

A. Rakastelu suljetun oven takana lasten pelatessa pleikkaria.

B. Sisältää sitomista, useampia osapuolia ja erikoisia paikkoja.

C. Rakastelu karhuntaljalla ison avotakan edessä satojen kynttilöiden palaessa ympärillä.

D. Ei sisällä ainakaan kynttilöitä tai muita virityksiä.

Eniten A-vastauksia – Huomaavainen kumppani

Olet varsin huomaavainen ja osallistuva kumppani. Sopeudut kumppanin rytmiin, ja ellei hän erityisesti panosta nautintoosi, menevät hänen tarpeensa helposti omiesi edelle. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä saat tyydytystä myös hänen nautinnostaan. Seksi on sinulle keino tuottaa iloa kumppanillesi, ja useimmiten olet valmis rakastelemaan myös silloin, kun itse mieluiten tekisit jotain muuta. Voisit olla valmis erikoisempiinkin temppuihin, mutta ellei kumppanisi ole aktiivinen, uudet ideat jäävät usein ajatuksen tasolle, aivan kuten romantiikkakin. Lahjaksi saatu aromaattinen hierontaöljy pölyttyy kylpyhuoneen kaapissa, etkä edes muista, missä teillä pidetään kynttilöitä. Omista toiveistasi et juuri puhu, vaan rakastelette vanhan kaavan mukaan. Ajan kuluessa vaarana on kuitenkin intohimon katoaminen ja kyvyttömyys tunnistaa omat tarpeesi. Mikäli koet ajautuneesi epätyydyttävään tilanteeseen, on se uskallettava sanoa. Omista toiveista puhuminen voi tuoda suhteeseen kaivattua kipinää molemmin puolin. 

Eniten B-vastauksia – Viriili pelaaja

Sinulta ei puutu kekseliäisyyttä eikä energiaa. Nautit jännityksestä ja pelaamisesta, myös seksissä, ja sinulla on luultavasti enemmänkin kokemusta yhden yön seikkailuista. Haastat mielelläsi kumppanin mukaan toteuttamaan eroottisia fantasioitasi, joita riittää. Toisen leikkeihin lähdet mukaan, jos ne sattuvat miellyttämään sinua. Satsaat nautinnon maksimointiin hankkimalla seksileluja ja katselemalla eroottisia elokuvia tai lukemalla eroottista kirjallisuutta. Rakastat seksikkäitä alusvaatteita ja provosoit mielelläsi vastapuolta anteliailla kaula-aukoilla ja pikkutuhmilla puheilla. Tunteista puhuminen ei mielestäsi kuulu makuuhuoneeseen, mutta uskallat kyllä sanoa sen, mikä asento sinua tänään miellyttää. Näin suurta seksuaalista energiaa tyydyttämään tarvitaan samanlainen kumppani. Toivottavasti sinulla on sellainen, sillä jos seksi uhkaa rutinoitua, sinä uhkaat lähteä. Haasteenasi on uskaltautua lähelle kumppaniasi myös henkisesti ja sitoutua häneen. Sen ei tarvitse merkitä intohimon sammumista. Päinvastoin, toisen aito kohtaaminen voi synnyttää entistä vahvempia kokemuksia. 

Eniten C-vastauksia – Romantikko

Sinä taidat olla niitä, jotka jättävät rakkaalleen huulipunalla kirjoitettuja viestejä kylpyhuoneen peiliin. Et myöskään halua sortua yhden yön suhteisiin, vai? Rakastelu kuuluu sinusta rakastuneille. Mitä kauniimmin toinen ilmaisee rakkautensa sanoin, sen kuumempi pakkaus hän on. Haluat kumppanisi vievän jalat altasi ja ihailevan sinua loputtomiin. Rakastelu omassa sängyssä puhtaissa, valkeissa lakanoissa on ihanaa sekin, mutta silloin tällöin haluat tarjota kumppanillesi erikoiskohtelun: piknikin luonnon helmassa, kesämekon ja pehmeän viltin selän alla. Suvituulen helliessä ihoasi kilpaa kumppanisi keveiden sivelyiden kanssa olet taivaissa. Perinteiset seksilelut eivät saa sijaa sydämessäsi, mutta olet katsellut suloisia silkkihuiveja sillä silmällä. Pitsiset alusvaatteet ja vapaana putoilevat kiharat ovat salainen aseesi makuuhuoneessa. Varastoistasi löytyy niin vaniljan kuin myskinkin tuoksuisia kynttilöitä, etkä väsy valmistelemaan sitä Täydellistä rakkauden hetkeä. Haasteenasi on kestää harmaata arkea ja rakkauselämän tasannevaiheita. Haluat rakastua yhä uudelleen, mutta rakastua voi myös omaan kumppaniinsa. 

Eniten D-vastauksia – Järkeilijä

Sanotaan suoraan: et ole niitä romanttisimpia rakastajia. Et ehkä varsinaisesti inhoa lemmenleikkejä, mutta jos sinun pitää valita hyvän tv-sarjan ja rakastelun välillä, tv voi kuin voikin viedä voiton. Jotta sinä sytyt, ajankohdan pitää olla juuri sopiva, mielialan kohdillaan ja kumppanin riittävän määrätietoinen. Tähtäät nautintoon, mutta jos sen saavuttamiseksi pitää uhrata kampaus tai kullankallista aikaa tärkeämmiltä puuhilta, nautinto voi odottaa seuraavaan kertaan. Saatat kuitenkin yllättää kumppanisi estottomuudellasi, sillä vaikka voit olla ajoittain kylmäkin rakastaja, sopivan tilaisuuden tullen tiikeri sisälläsi saa vallan – ei ehkä kovin mielikuvituksekas tiikeri, mutta energinen kuitenkin. Sinun kannattaa opetella heittäytymistä ja antaa silloin tällöin mahdollisuus romantiikallekin. Inhorealistisella laskelmoinnilla jätät kylmäksi paitsi kumppanin myös itsesi. 

Miten sovimme yhteen?

Huomaavainen kumppani sopii yhteen toisen samanlaisen kanssa, mutta hänen empaattisuutensa riittää ymmärtämään myös romantikkoa ja järkeilijää. Pelurin pinnallisuus puolestaan loukkaa huomaavaista liikaa, vaikka hetkellisesti jännitys voikin olla kiehtovaa.

Viriili peluri tarvitsee lakanoidensa väliin toisen pelurin, ainakin mikäli piirre on hallitsevana. Ripaus pelurin rohkeutta ja luovuutta ei tee pahaa kenellekään, mutta pesunkestävän pelurin ja romantikon tai huomaavaisen kumppanin kemiat eivät kauan natsaa.

Romantikko sopii erityisen hyvin yhteen huomaavaisen kumppanin kanssa. Tälle hän voi tarjota tunneilmaisun syvyyttä ja estetiikan tajua. Kahden romantikon lemmenleikeissä ei säästellä ainakaan rakkaudentunnustuksia ja hierontaöljyjä – seikka, joka ei varmasti häiritse heitä itseään.

Viileä järkeilijä sopii hänkin parhaiten yhteen toisen järkeilijän kanssa, mutta kipinät voivat lennellä myös huomaavaisen kumppanin kanssa. Tässä tapauksessa järkeilijä täydentää kumppanin huomaavaisuutta kyvyllään jäsentää ja käsitellä yhteisiä kokemuksia selkeästi. Romantikon kanssa lemmenleikit on nopeasti leikitty, sillä nämä kaksi puhuvat täysin eri kieltä.

Julkaistu: 18.12.2017