Terve.fi

Millaisia lääkkeitä raskauspahoinvointiin on?

Millaisia lääkkeitä raskauspahoinvointiin on?
Lievä pahoinvointi kuuluu melkein kaikkiin raskauksiin ja on hyvä muistaa, että sitä esiintyy useimmiten ohimenevästi vain raskauden alkuvaiheessa. Pahoinvointi eikä siihen mahdollisesti liittyvä oksentelu ole vaarallisia sikiölle.
Julkaistu 6.11.2008

Raskauspahoinvointiin melkein paras apu on siis aika. Lisäksi helpotusta voi saada, kun jättää ruokavaliosta pois kahvin sekä happamat ja vahvasti maustetut ruoat. Kannattaa syödä usein pieniä aterioita sekä juoda nesteitä, jotka tuntuvat parhaiten pysyvän sisällä. Jos jotain muuta haluaa pahoinvointiin kokeilla, niin osa naisista saa apua B6-vitamiinin käytöstä.

Mikäli pahoinvointi on todella voimakasta ja aiheuttaa runsaasti oksentelua voidaan harkita varsinaisten pahoinvointilääkkeiden käyttöä. Pahoinvointilääkkeistäkään ei kuitenkaan ole kaikille apua. Suomessa käytettävissä olevista pahoinvointilääkkeistä ei ole todettu olevan haittaa sikiölle, mutta niiden käyttöä rajoitetaan, koska riski niissäkin on olemassa. Joskus raskauspahoinvointia, johon liittyy voimakasta oksentelua, voidaan hoitaa sairaalassa laskimonsisäisellä nestehoidolla.

Lähde: Helistin.fi:n asiantuntijapalsta 

1 kommentti