Terve.fi

Miksi mies pettää?

Miksi mies pettää?
Uusimpien amerikkalaistutkimusten mukaan naiset ja miehet pettävät saman verran. Tilanne on tasoittunut, sillä ennen miehet dominoivat pettämistilastoja. Se ei kuitenkaan kevennä taakkaamme, koska miehet eivät petä paljoakaan vähemmän kuin ennen.
Julkaistu: 29.10.2011

Naiset ovat vain kirineet rinnalle. Mikä siis ajaa miehen salasuhteeseen tai yhden yön syrjähyppyyn? Everydayhealth.com selventää asiaa.

Joidenkin teorioiden mukaan jotkut miehet eivät yksinkertaisesti kestä yksiavioista suhdetta. He saattavat muuttaa yhteen naisensa kanssa, mutta ennen pitkää miehen kiinnostus lopahtaa ja hän haluaa siirtyä elämässään eteenpäin (lue: pettää). Jotkut miehet pettävät taas pelkästä jännityksen tunteesta, jonka he kokevat ulkoaviollisen seksin yhteydessä. Heitä on kuitenkin harvassa.

Artikkelin mukaan lähes puolet miehistä pettää, koska he kokevat emotionaalista tyhjyyttä parisuhteessaan. Vain kahdeksan prosenttia pettää pelkän seksin tai seksin puutteen vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että miehet ovat tunteilla toimivia yksilöitä siinä missä naisetkin, ja vaikka he eivät sitä välttämättä kerrokaan, hekin tarvitsevat tukea ja halin silloin tällöin.

Työpaikka tekee usein varkaan, tilanne ei niinkään. Sen kertovat tilastotkin, sillä yhdysvaltalaisen psykologi M. Gary Neumanin tutkimuksen mukaan 40 prosenttia tapaa toisen naisen työpaikallaan. Kesällä tilaisuudet lisääntyvät, kun ihmiset ovat sosiaalisempia ja hyvällä tuulella firman kesäkesteillä ennen lomaa. Toisaalta vain kuusi prosenttia Neumanin haastattelemista miehistä kertoi, että oli tutustunut toiseen naiseen saman päivän aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen nainen on todennäköisesti joku tuttu – työkaveri, työkaverin tyttöystävä, kaverin tyttöystävä, kaverin kaveri ja niin edelleen.

Vain 12 prosenttia pettäjistä piti rakastajatartaan fyysisesti vaimoaan viehättävämpänä. Toisin sanoen mies ei ajaudu pettämään, koska ajattelisi saavan parempaa seksiä paremman näköiseltä naiselta. Yleisimmin miehen pettämisen takana on edelleenkin emotionaalinen tyhjiö. Yleensä toinen nainen saa miehen tuntemaan itsensä tärkeäksi ja merkitykselliseksi – seksi tulee sen vanavedessä jos tulee.

Joten nainen: jos olet huolissasi ja luulet miehesi harkitsevan pettämistä, kiinnitä ensin huomiota rakastavan ja huomioivan parisuhteen tarjoamiseen ja vasta myöhemmin seksiin.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi »