Kauneus ja Terveys

Mikä avuksi, kun hiusraja pakenee?

Mikä avuksi, kun hiusraja pakenee?
Tilapäinen, runsas hiustenlähtö voi johtua esimerkiksi stressistä tai hormonaalisista muutoksista.
Julkaistu: 4.10.2018

"Olen 35-vuotias nainen. Hiuksiani on vaalennettu vuosikausia. Nyt hiusrajani pakenee selvästi molemmilta ohimoilta. Erityistä hiustenlähtöä minulla ei ole. Onko tämä ensi merkki alkavasta kaljuuntumisesta? Mitä voin tehdä?"

Ohimoiden paljastuminen ei välttämättä kerro hiustenlähdöstä. Syy voi olla myös hiusten katkeilu. Se on tyypillistä käsitellyille hiuksille ja korostuu erityisesti ohimoilla. Runsas katkeilu voi luoda illuusion karkaavasta hiusrajasta.

Myös hiustenlähtö voi keskittyä paikallisesti ohimoille. Hiusrajan pakeneminen ei ole vain ikääntyvien vaiva, vaan se voi häiritä jo nuoria naisia. Ohimokaljuuntumista edeltää kuitenkin yleensä runsas ja pitkään jatkunut hiustenlähtö, jota sinulla ei selvästi ole.

Kaljuuntuminen on vahvasti perinnöllistä. Tilapäinen, runsas hiustenlähtö voi johtua esimerkiksi yksipuolisesta ruokavaliosta, rajusta laihduttamisesta, stressistä, lääkkeistä, hormonaalisista muutoksista tai eri sairauksista.

Voit ehkäistä katkeilua korjaavilla hoitotuotteilla. Vältä hiusten venyttämistä ja minimoi mekaaninen rasitus. Älä harjaa tukkaa märkänä tai hankaa sitä pyyhkeellä. Vältä metalliosia ja tiukkoja kuminauhoja sisältäviä hiuspampuloita.

Asiantuntijat: ihotautien erikoislääkäri Maari Vaalamo ja kampaaja-kouluttaja Laura Bengtsson/Nioxin

Ohenevat hiukset puhdistaa hellästi Kérastasen Bain Prévention -sampoo. 30 e.
Katkeilua ehkäisee Nioxinin hius-pohjalle tarkoitettu Scalp Renew Density Protection-hoitoaine. 48e.
Hiusten ohenemista lupaa ehkäistä Paul Mitchellin Tea Tree Anti-Thinning Tonic -hoitoneste. 29 e.
Hiusten kasvua tukee Phyton kolmen kuukauden Phytologist 15 -ampullikuuri. 96 e.

Kommentoi »