Voi hyvin

Matleena Kuusniemi: Kukoistan, koska tyhjennän mieleni

Matleena Kuusniemi: Kukoistan, koska tyhjennän mieleni
Näyttelijä Matleena Kuusniemi purkaa murheet astangajoogaan, jotta mieli voi inspiroitua muista ihmisistä.
Julkaistu: 24.4.2019

Ihmisiä ja salakuvia

Olen aina inspiroitunut paikoista ja ihmisistä. Sytyn liekkeihin herkullisista keskusteluista tai ilahdun, jos näen kadulla tyylikkään ja hauskannäköisen ihmisen. Toisinaan otan persoonallisista ihmisistä salaa kuvia sillä ajatuksella, että saisin heistä vaikutteita johonkin tulevaan roolityöhön.

Voimaterapiaa

Astangajooga on ollut jo viisitoista vuotta henkireikäni. Jooga rauhoittaa ja maadoittaa minut. Sen ansiosta olen oppinut kuuntelemaan paremmin kehoani. Astangajooga on minulle fyysistä kehonhuoltoa, mutta se toimii myös terapiana. Olen purkanut elämäni aikana monta kertaa huolet joogamatolle. Harjoituksen jälkeen mieli on ihanan kevyt.

Tiimityön riemu

Rakastan televisiosarjojen ja elokuvien kuvauksia. On kiehtovaa seurata kuvauspaikalla monen eri ammattikunnan työskentelyä. Saan mielettömästi energiaa yhdessä tekemisen tunnelmasta. Tätä työtä tehdään intohimosta, joka on suuri voimavara.

Aaltojen kohinaa

Muistan, kuinka lapsuudessani isä kehotti minua aina lähtemään metsään, kun olin rauhaton. Vasta nyt aikuisena ymmärrän, kuinka iso merkitys luonnolla on. Emme asu maalla, mutta meren äärellä. Hakeudunkin usein rantaan kuuntelemaan aaltojen kohinaa. Meri rauhoittaa ja asettaa huolet mittakaavaan silloin, kun elämä tuntuu raskaalta.

Oikea rytmi

Pätkätyöläisen elämässä jokainen päivä on erilainen. Pidän epävarmuudesta, mutta huomaan voivani paremmin, kun elämässä säilyy tietty rytmi. Parhaiten siinä auttaa tavallinen perhearki. Kaipaan säännöllisiä ruoka- ja uniaikoja. Jos olen kuvauksien aikana nukkunut vain viiden tunnin yöunia, tarvitsen työn loputtua riittävästi aikaa palautumiseen.
Matleena Kuusniemi on 45-vuotias näyttelijä, jonka perheeseen kuuluu puoliso Antti Mansikkamäki ja pojat Leo, 10, ja Tyko, 7. Matleenaa nähdään muun muassa tv-sarjoissa Sorjonen ja Koukussa sekä elokuvassa Swingers.
Juttu on julkaistu Voi hyvin -lehdessä 1/2019.
Kommentoi »