Maidon peptidit ja verenpaine
Koholla olevaan verenpaineeseen voidaan vaikuttaa luonnollisella tavalla eli syömällä oikein. Kohonneen verenpaineen kannalta edullisia kivennäisaineita ovat kalsium, kalium ja magnesium. Sen sijaan natriumilla on epäedullinen vaikutus verenpaineeseen.
Verenpaineeseen voidaan vaikuttaa myös luonnollisella tavalla bioaktiivisilla peptideillä yhdessä terveellisen ruokavalion ja liikunnan kanssa..
Maidon peptidit auttavat hallitsemaan verenpainetta
Maito sisältää runsaasti proteiinia eli valkuaisaineita. Kun maitoa hapatetaan Lactobacillus helveticus hapatebakteerilla, syntyy kaseiinista pieniä tripeptidejä, isoleusiini-proliini-proliini (Ile-Pro-Pro) ja valiini-proliini-proliini (Val-Pro-Pro), joilla on useiden tutkimusten mukaan osoitettu olevan verenpainetta alentava vaikutus (yläpaine laskee verokkiryhmään verrattaessa pitkäaikaistutkimuksessa keskimäärin 6.7 mmHg ja alapaine 3.6 mmHg). Kyseiset tripeptidit vaikuttavat verenpaineeseen pääasiassa saman mekanismin kautta kuin lääkkeet, joiden vaikutus perustuu erään verenpainetta säätelevän mekanismin estoon (ACE-estovaikutus). Bioaktiiviset peptidit ovat luonnollinen keino hallita kohonnutta verenpainetta.