Löydä hiustuotteet, joissa voit pihistää

Löydä hiustuotteet, joissa voit pihistää
Joihinkin hiustenhoitotuotteisiin kannattaa todella satsata, joissakin voi pihistää. Selvitimme, mitkä tuotteet voi ostaa edullisimmista sarjoista.
Julkaistu 19.4.2015

Hiustenhoidossa kaikki lähtee hyvästä leikkauksesta ja väristä. Kun pohja on kunnossa, voi keskittyä tuotteisiin, joita hiuslaatu tarvitsee.

Hoitoaineen ja sampoon ei tarvitse olla samanlaisia. Sampoo hoitaa juuria ja päänahkaa, kun taas hoito aine pureutuu pituuksiin ja latvoihin. Päänahalla ja latvoilla voi olla erilaiset tarpeet, joten ne tarvitsevat eri tuotteet.

Jos tukka on litteä, se kannattaa pestä tuuheuttavalla sampoolla, joka kohottaa hiuksia. Kuivat latvat taas kiittävät korjaavasta hoito-aineesta, joka paikkaa vaurioita.

Perheeseen kannattaa hankkia omat tuotteet kunkin jäsenen tarpeisiin. Saattaa tuntua hullulta, että hyllyssä on kolme eri sampoota, mutta rahaa säästyy, kun talouden tuuheatukkaiset eivät lotraa ohuttukkaisten kalliilla tuotteilla.

Pihistä: sampoo

Sampoita on tarjolla muutaman euron purkeista kymmenien eurojen pulloihin. Edullinen sampoo voi kuitenkin peitota kalliimmat tuotteet, sillä ennen kaikkea kyse on pesutehosta.

Jos hiuksissa on paljon muotoiluainetta, tukka kannattaa pestä kahdesti sen sijaan, että levittäisi kerralla hirveän määrän sampoota päähän. Kun ainetta käyttää maltillisesti kahteen kertaan, sampoota kuluu lopulta vähemmän.

Pihistä: hiuslakka

Alle kymmenen euron lakoillakin on tarpeeksi pitoa.

Pihistystuotteiden klassikko on L’Oréal Paris’n Elnett Satin -hiuslakka. Sillä on loihdittu catwalkeille kampauksia vuodesta toiseen. Purkit pistetään piiloon valokuvaajien tullessa paikalle.

Pihistä: kuivasampoo

Kuivasampoiden koostumus ei juurikaan muutu hintaluokan mukaan. Aamupaniikissa tärkeintä on, että rasvainen tunne katoaa ja tukalla pärjää iltapesuun saakka.

Edullinen huipputuote saattaa löytyä yllättävästä paikasta. Apteekkien ja markettien kuivasampoot ovat usein yhtä hyviä kuin kampaamoversiot.

Panosta: hoitoaine

Vaikka tukkaa ei värjäisi, hiukset kuluvat föönatessa ja harjatessa. Hoitoaineen tehtävä on paikata vauriot ja hoitaa hiusta. Edulliset hoitoaineet sisältävät usein paljon silikonia. Silikoni ei ole haitallista, mutta se tekee varsinkin ohuesta ja liukkaasta tukasta hankalammin hallittavan. Laadukas hoitoaine sen sijaan paikkaa hiusta.

Panosta: hiusöljy

Jos haluat sijoittaa vain yhteen tuotteeseen, panosta hiusöljyyn. Kaikki hius laadut tarvitsevat ravitsevia öljyjä. Luonnon öljyt jäljittelevät päänahan talintuotantoa. Ne suojaavat ja kosteuttavat hiuksia tekemättä niitä kuitenkaan rasvaisiksi.

Kommentoi »