Terve.fi

Lisää palkkaa! Tätä mieltä lääkärien enemmistö

Lisää palkkaa! Tätä mieltä lääkärien enemmistö
62 prosenttia lääkäreistä on tyytyväisiä omaan palkkatasoonsa ja 38 prosenttia ilmoittaa, ettei tilinauha tyydytä.
Julkaistu: 20.6.2013

Naiset miehiä tyytymättömämpiä

Naiset vastaavat kuitenkin miehiä useammin kielteisesti oman tilipussin kohdalla. Oma palkkataso ei tyydytä, sanoo 43 prosenttia naislääkäreistä ja 31 prosenttia mieslääkäreistä.
Luvut ovat peräisin Lääkärien profiilikyselystä 2013, johon vastasi 689 lääkäriä.
Kollegoiden ja muiden työkavereitten kukkaro ei tunnu kiinnostavan: 90 prosenttia ilmoittaa, ettei haluaisi tietää, paljonko työkaveri tienaa.

 Tilipussi hiertää enemmän kandeja

Lääkäriksi opiskelevat eivät kyselyn mukaan ole yhtä tyytyväisiä tilinauhaansa kuin valmistuneet lääkärit. Oma palkkataso tyydyttää tosin yli puolta myös kandeista (57%), mutta myös tyytymättömiä on paljon, 43 prosenttia vastaajista.
Kandeista 63 prosenttia ilmoittaa, että lääkärien tienestitason pitäisi olla tukevampi. Lääkärien palkat eivät ole karanneet käsistä, vastaa 85 prosenttia opiskelijoista.
Kandeista 42 prosenttia on uteliaita tietämään, paljonko työkaveri tienaa. Ei kiinnosta, ilmoittaa 58 prosenttia.

 Tiedot profiilikyselystä

Tiedot ovat peräisin Lääkärien profiilikyselystä 2013, johon ovat vastanneet lääkäreille suunnatun Lääkäriportaalin lukijat. Kyselyyn vastasi 689 lääkäriä.
Kandien vastaukset ovat peräisin samasta kyselystä, ja ne on koottu omaksi aineistokseen. Kandien profiilikyselyyn 2013 vastasi 364 lääketieteen opiskelijaa.
Kyselyt toteutti keväällä 2013 Terve Media Oy, joka tuottaa myös tätä sivustoa.
Lähde: Lääkärien profiilikysely 2013
2 kommenttia