Lisää itsevarmuutta – panosta kolmeen asiaan ulkonäössäsi!

Lisää itsevarmuutta – panosta kolmeen asiaan ulkonäössäsi!
Mihin seikkoihin kannattaa keskittyä ulkonäössä, jos haluaa lisää itsevarmuutta?
Julkaistu 26.2.2019

Todellinen itseluottamus tulee sisältä, mutta kukaan ei estä tukemasta sitä ulkonäöllä. Mihin seikkoihin kannattaa satsata, jos haluaa lisää itsevarmuutta?

Hampaat

Hymy kaunistaa

Kun puhumme toisillemme, katsomme toisiamme paitsi silmiin myös suuhun. Terve ja ­puhdas hammasrivistö tuo varmuutta.

Hymyyn kannattaa sijoittaa etenkin, jos se alkaa hyytyä hampaiden kunnon tai värin tai purentavirheen vuoksi. Pahanhajuisen hengityksen syy taas on hyvä selvittää terveydenkin takia.

Jos hampaiden väri häiritsee, ammattilaisilla on monia hoitokeinoja, kuten soodapuhdistus ja laservalkaisu. Eroosiota­ ja kalkkipilkkuja voidaan hoitaa muovi- ja posliini­kuorilla.

Kotona voi kokeilla vaikkapa aktiivihiiltä. Helpoin apu on ahkera puhdistus. Ota hammmaslanka ja kielenpuhdistaja päivittäiseen käyttöön.

Sisäinen kauneus huomataan vasta ulkoisen olemuksen jälkeen, joten huoliteltu ilme ei mene hukkaan.

Kynnet

Geeli vahvistaa

Käsiä on hankala piilottaa katseilta. Tuijotus voi tuntua kiusalliselta, jos pureskelee kynsiään tai kynnet tai kynsinauhat ovat heikossa kunnossa.

Huonot kynnet yhdistetään usein homssuisuuteen. Kuitenkin esimerkiksi kynsien pureskelu on varsin tyypillistä nimenomaan perfektionisteille.

Pureskelusta voi olla yllättävän hankala päästä eroon. Myynnissä on kyllä kitkerän makuisia ”lopetuslakkoja”, mutta jos ja kun tekee ruokaa ilman hanskoja, lakan maku tarttuu siihen.

Kynsien lakkaus tai ammattilaisen tekemä geelaus voi auttaa. Kaunista pintaa ei halua nakertaa rikki – eikä hammas edes pysty geeliin! Omat kynnet saavat kasvurauhan geelin alla.

Hiukset

Lisäke vapauttaa

Ohut tai harva tukka on suomalaisnaisten yleisimpiä ulkonäkömurheita. Hiustenlähtö voi aiheuttaa häpeää ja haitata sosiaalisia tilanteita, joten ongelma ei ole vain pinnallinen.

Hiuslisäke tai -tuuhenne on hyvä vaihtoehto. Niihin liittyy yhä häpeää ja pelkoja: mitä jos joku huomaa, ettei tukka ole aito, tai tuulenpuuska irrottaa sen? Modernit lisäkkeet ovat ohuita, huomaamattomia ja pysyvät paikoillaan. Ne näyttävät läheltäkin luonnollisilta. Lisäke­tukan kanssa voi myös treenata ja saunoa.

Yllättävän aidon näköiset kuituhiuslisäkkeet maksavat 200–320 euroa, aidoista hiuksista tehdyt 430–890 euroa.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 1/2019.

Kommentoi »