
Treeni ja ravinto
Lämmin kurpitsa-tofusalaatti
Lämmin kurpitsa-tofusalaatti on maukas ja kevyt vaihtoehto juhlavaankin ruokahetkeen.
LÄMMIN KURPITSA-TOFUSALAATTI
2 pkt maustamatonta tofuanoin1 kg kurpitsaaoliiviöljyä2 tl kuivattua rosmariinia2 valkosipulinkynttä2 pussi salaattisekoitusta1 sitruunasuolaa ja pippuria maun mukaan1 dl pähkinöitä (esim. pistaasi- tai saksanpähkinöitä)1 ruukku persiljaa
- Poista tofut paketeista ja valuta kuivaksi ylimääräisestä vedestä siivilässä. Paloittele tofut haluamasi muotoisiksi. Laita tofupalat kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta päälle sitruunan kuorta, sekoita ja anna tofupalojen marinoitua hetki ennen paistamista.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja paloittele kurpitsa sopiviksi suupaloiksi.
- Lisää tofu ja valkosipulit öljyn kanssa laakeaan paistokasariin ja paista kunnes ne ruskistuvat hiukan.
- Lisää joukkoon kurpitsan palat ja jatka paistamista hetki, kunnes kurpitsat ovat pehmenneet hieman.
- Hienonna persilja. Purista sitruunanmehu kurpitsa-tofuseoksen joukkoon (poista mahdolliset siemenet) ja lisää myös hienonnettu persilja. Sekoita hyvin.
- Jaa salaattisekoitus lautasille ja nostele päälle kurpitsa-tofuseosta. Viimeistele salaatti pähkinöillä.
HUOM! Jos et löydä kaupastasi kurpitsaa, voit tehdä annoksen luomuporkkanasta. Silloin porkkanaa riittää 0,5 kg, sillä kurpitsasta tulee selkeästi enemmän hävikkiä sitä kuoriessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat