
Treeni ja ravinto
Kvinoapuuroa ja mansikkakastiketta
Kvinoapuuro sopii hyvin aamu- tai välipalaksi sekä jälkiruoaksi. Kokeile erilaisia marja- tai hedelmäkastikkeita ja pähkinöitä.
4 annosta, valmistusaika 40 min
Puuro
- 6 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- ½ dl sokeria
- 2 dl kvinoaa
- hyppysellinen suolaa
Mansikkakastike
- 250 g tuoreita tai
- pakastettuja mansikoita
- 2 rkl intiaanisokeria
- 1 rkl limettimehua
Lisäksi
- suolaamattomia pistaasipähkinöitä
1. Laita kattilaan maito, kerma, halkaistun vaniljatangon sisus ja tanko sekä sokeri.
2. Lisää kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen hyvin huuhdeltu kvinoa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia aina välillä sekoittaen. Lisää lopuksi hyppysellinen suolaa.
3. Tee mansikkakastike. Soseuta mansikat puuron kiehumisen aikana sauvasekoittimella. Mausta sokerilla ja limetillä.
4. Lusikoi kvinoapuuroa laseihin tai purkkeihin ja kaada mansikkamelbaa päälle. Ripottele lopuksi päälle rouhittua pistaasia. Puuron voi syödä lämpimänä tai kylmänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat