Kauneus ja Terveys

Kvinoapuuroa ja mansikkakastiketta

Kvinoapuuroa ja mansikkakastiketta
Kvinoapuuro sopii hyvin aamu- tai välipalaksi sekä jälkiruoaksi. Kokeile erilaisia marja- tai hedelmäkastikkeita ja pähkinöitä.
Julkaistu: 6.10.2015

4 annosta, valmistusaika 40 min

Puuro

  • 6 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl kvinoaa
  • hyppysellinen suolaa

Mansikkakastike

  • 250 g tuoreita tai 
  • pakastettuja mansikoita
  • 2 rkl intiaanisokeria
  • 1 rkl limettimehua

Lisäksi

  • suolaamattomia pistaasipähkinöitä

1. Laita kattilaan maito, kerma, halkaistun vaniljatangon sisus ja tanko sekä sokeri.

2. Lisää kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen hyvin huuhdeltu kvinoa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia aina välillä sekoittaen. Lisää lopuksi hyppysellinen suolaa. 

3. Tee mansikkakastike. Soseuta mansikat puuron kiehumisen aikana sauva­se­koittimella. Mausta sokerilla ja limetillä.

4. Lusikoi kvinoapuuroa lasei­­hin tai purkkeihin ja kaada mansikkamelbaa päälle. Ripottele lopuksi päälle rouhittua pistaasia. Puuron voi syödä lämpimänä tai kylmänä.

Kommentoi »