Terveys

Kuume-tietopaketti

Kuume-tietopaketista löydät tietoa kuumeen mittaamisesta, kuumekouristuksista, kuumeen hoidosta sekä keuhko- ja vauvakuumeista. Lue lisää kuumeesta.

Teksti Terve Media Oy
14.3.2013 Terve.fi

Kuume on osa kehomme puolustusmekanismia vilustumisia ja tulehduksia vastaan. Yleensä runsas nesteytys, lepo ja oikeanlainen lääkitys riittävät hoidoksi. Kuume itsessään on harvoin vaarallista.

Tästä tietopaketista löydät tietoa kuumeesta, sen aiheuttajista, kuumeen mittaamisesta, kuumekouristuksista, kuumeen kotihoidosta sekä keuhko- ja vauvakuumeista.

Kuume

Jos kuumeen lisäksi esiintyy verenpurkaumia tai niska- tai selkäjäykkyyttä, on lapsi vietävä lääkäriin. Niska- ja selkäjäykkyys voivat olla merkki aivokalvontulehduksesta.

Kuumeen vaaranmerkit

Kuume – potilasohje

Kuume on yleensä merkki tulehdussairaudesta. Sitä ei tarvitse laskea lääkkeellä, jos kuume ei ole kovin korkealla. Miten kuumetta kannattaa hoitaa ja milloin on syytä kääntyä lääkärin puoleen?

Kuinka hoidan kuumetta?

Keuhkokuume

Keuhkokuume on usein virusperäisen flunssan tai influenssan jälkitauti. Mistä keuhkokuumeen tunnistaa?

Keuhkokuumeen tunnistaminen ja hoito

Kuumekouristus – potilasohje

Kuumekouristuksia esiintyy lapsilla korkean kuumeen tai nopean kuumeen nousemisen yhteydessä. Miten kuumekouristuksen kanssa tulisi toimia ja milloin on syytä mennä lääkäriin?

Kuinka tunnistaa kuumekouritus?

Vauvarokko eli kolmen päivän kuume – potilasohje

Vauvarokoista yli puolet todetaan alle vuoden ikäisten, ja lähes kaikki alle kahden vuoden ikäisten lasten keskuudessa. Vauvarokko on virustauti, joka saa alkunsa herpesviruksesta.

Vauvarokko, lapsen kolmen päivän kuume

Lapsi ja kuume

Lapsen kuumetta voidaan laskea huonelämpötilaa tai vaatetusta vähentämällä. Sopiva kuumelääke lapselle löytyy parasetamolivalmisteista.

Lapsen kuumeen hoito

Lapsen kuumeen hoito -potilasohje

Mitä tehdä kun lapsella on kuumetta? Entä missä vaiheessa on syytä mennä lääkäriin?

Kuinka helpotan kuumeista lasta?

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi